eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Civil portásnak kellett volna megállítania a szökésben lévő rabot

Megtervezhette menekülését a budapesti katonai ügyészségről a pénteken megszökött rab. Az épületet csak civil portaszolgálat őrzi.

Először úgy tűnt, hogy spontán a szökés, a tanúk - rokonok, barátok, cellatársak - meghallgatása után azonban felmerült, hogy Tamás Imre Zoltán megtervezte pénteki szabadulását - mondta el Jármy Tibor, a BRFK szóvivője.

A rabnak úgy sikerült megszöknie, hogy a mosdóban megtámadta kísérőjét, aki kihallgatásra kísérte. Tamás Imre Zoltán magával vitte őre Parabellum típusú fegyverét és több tucat lőszert.

Arról nincs a rendőrségnek információja, hogy motor vagy gépkocsi várta volna a szökött rabot a közelben - jelentette ki a Jármy Tibor.

Nem zárható ki, hogy voltak kintről segítői, de bizonyos adatokat a nyomozás érdekében nem adhat ki a rendőrség - tette hozzá.

Pénteki szökése után a rendőrség útzárakkal próbált a férfi nyomára bukkanni, emiatt néhány órára egész Budapest közlekedése megbénult.

A módszer ezúttal nem vezetett eredményre, a szóvivő azonban azt állította, többször is sikerült már így megtalálni, akit kerestek.

A sajtóban megjelent a hír, miszerint Tamás Imre Zoltán bosszút akar állni azokon, akik börtönbe juttatták.

Jármy Tibor közölte: minden információt megvizsgálnak, és ha megalapozottnak tűnnek, védelmet nyújtanak az érintetteknek.

A Budapesti Katonai Ügyészség épületében, ahonnan a rab megszökött, nincs rendőri ellenőrzés, csupán civil portaszolgálat működik - mondta el Jármy Tibor.

A férfi dolgát tovább könnyítette, hogy fegyver is volt nála - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×