eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Feloldották az útzárat, a szökött rabot nem fogták el

Fél háromkor feloldották a teljes útzárat Budapest körül, a szökött fogvatartottat még nem találták meg - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kormos Endre közölte: Tamás Imre Zoltánt, a szökött fogvatartottat nem sikerült elfogni, de az útzár további fenntartásának már nem látták értelmét a rendőrök.

Szúrópróbaszerűen továbbra is ellenőrzik az autókat, a bevásárlóközpontok, valamint a pályaudvarok környékén pedig fokozott a rendőri jelenlét.

Az útzár feloldása után a közlekedés lassan normalizádhat Budapesten és a főváros környékén. A BRFK köszöni az autósok türelmét - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Fegyverrel szökött meg

Csere László a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka elmondta: a katonai ügyészségen a 38 éves elítélt 10 óra 50 perckor leütötte az őt előállító őrt, és elvitte fegyverét. Az őr megsérült és kórházba vitték.

Biczó László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese az InfoRádióban közölte: a férfit tanúkihallgatásra vitték, ekkor szökött meg. A szökésben lévő férfinél egy parabellum pisztoly és 28 lőszer van.

Az előállítását követően vécére kéredzkedett a fogvatartott, majd kifelé jövet nekitámadt a felügyelőnek. Dulakodni kezdtek, amelynek során az őr súlyosan megsérült, ezért kórházba vitték, valószínűleg a hétvégén megfigyelésre benntartják.

Biczó László elmondta: nincs megnyugtató információja arról, hogy levették-e a bilincset a férfiról. Az biztos, hogy a vezető-bilincs rajta volt.

A parancsnok-helyettes közölte: az elítélt nyolcéves fegyházbüntetését töltötte az elítélt, 2014-ben szabadult volna, de más büntetőeljárás is folyamatban volt ellene. Tamás Imre Zoltán bűnlajstromán rablás, csalás, okirat-hamisítás, garázdaság, orgazdaság és zsarolás is szerepel.

Kriminológus: hiábavaló kísérlet

Kiszámíthatatlan a megszökött fegyveres viselkedése - mondta el az InfoRádió által megkérdezett kriminológus.

Németh Zsolt, a Rendőrtiszti Főiskola oktatója reméli, hogy a rendőrség taktikai okokból, és nem hanyagságból várt órákat a veszélyes bűnöző személyleírásának nyilvánosságra hozatalával. Ugyanígy kérdéses, hogy a várost megbénító útzár alkalmas-e egy ilyen szökevény elfogására.

A szakember biztos abban, hogy Tamás Imre Zoltánt előbb-utóbb elfogják, erőszakos szökése pedig egy hiábavaló kísérlet.

{{keretes_cim}}

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint Tamás Imre Zoltán 175-180 cm magas, erős testalkatú, barna hajú, dús szemöldökű, kék szemű, magas homlokú férfi, füle fejéhez simuló, nyaka vastag, szája vékony, halkan beszél.

Szökésekor a büntetés-végrehajtási, úgynevezett mákos formaruha volt rajta, mely alatt zöld színű pólót viselt.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy a férfi támadásától lehet tartani, ezért feltartóztatásával ne próbálkozzanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×