eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Tetanusz: oltóanyag márpedig van

Nincs és nem is lesz hiány a tetanusz oltóanyagból - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetője.

Bujdosó László elmondta: csütörtökön 25 ezer adag érkezett Magyarországra, december közepéig pedig további 35 ezer adagot szerez be a hivatal.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetője hozzátette: a szállítmány kétharmada kórházakba, egyharmada gyógyszertárakba, járóbeteg-szakellátást, illetve alapellátást biztosító intézményekbe kerül.

A szakember emlékeztetett arra, hogy már 2002 óta nem állítanak elő Magyarországon ilyen készítményt, azonban mielőtt a tulajdonos és gyártó eladta volna az oltóanyag-előállító kapacitását egy másik vállalatnak, három évre elegendő oltóanyagot készített. Ez a készlet mára elfogyott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×