eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Összeomlott a János Kórház patológiai osztálya

Nyolcan távoznak a Szent János Kórház kilenc patológusából, és jobb fizetést kínáló kórházakba vagy a magánszférába mennek dolgozni - jelentette be a kórház patológiai osztályának felmondott osztályvezető főorvosa.

Bodó Miklós az InfoRádióban közölte, már másfél éve jelezték a vezetőségnek, hogy óriási gondok vannak a fizetésekkel, most pedig bekövetkezett, ami várható volt: a sorozatos felmondások után a szükséges tizenegy helyett csak két asszisztens maradt az osztályon, ahol 10-12 ezer szövetmintát dolgoztak fel évente.

Ez lehetetlen helyzet, jelentősen növeli a tévedés veszélyét, ezért a kilenc patológusból nyolcan úgy gondoltuk, hogy nem vállaljuk tovább a felelősséget az osztály munkájáért, és közöltük a menedzsmenttel a távozásunkat - tette hozzá a főorvos.

Bodó Miklós elmondta azt is: mivel a patológusi hiányszakmának számít, mindenki kiváló munkahelyet kapott. Volt kollégái egy másik fővárosi kórházban több mint kétszeresét keresik eddigi fizetésüknek.

Az odafigyelés hiánya

A szakember szerint az osztály megszűnése nehézséget okozhat a műtéteknél, például, ha a sebészek, nőgyógyászok elakadnak, és nem tudják megállapítani, hogy jó- vagy rosszindulatú daganatról van szó.

Bodó Miklós úgy vélte, hogy a probléma nem függ össze az egészségügyi reformmal, a lehetetlen állapotok az odafigyelés hiánya miatt alakultak ki.

Nem lehet megélni 90-95 ezer forintból - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×