eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lehangoló állapotban Budapest legújabb uszodája - képgaléria!

Kihasználatlan marad télen a Margitszigeten épített Széchy Tamás Sportuszoda, mert üzemeltetője nem téliesíthette. Az ehhez szükséges használatbavételi engedélyt várhatóan csak decemberre kapja meg a létesítmény.

A margitszigeti új uszodát legközelebb majd csak tavasszal lehet használni, amikor az időjárás megengedi - mondta el az InfoRádióban Tibor Tamás.

A Széchy Tamás Sportuszodát üzemeltető Rendezvénycsarnok Zrt. igazgatósági elnöke azt már nem tudta megmondani, hogy tavasszal mi lesz a létesítmény sorsa, ugyanis január 1-jével várhatóan a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Sportuszodák részlege veszi át a sportközpontot.

Reményei szerint jövő télen már "valamilyen európai színvonalú befedés után" nem kell bezárni az uszodát. A befedés a tervek szerint egy sátorral történne meg, amit idén azért sem lehetett megvalósítani, mert az uszoda átadás-átvétele még nem történt meg. Az úszó Európa-bajnokságra a létesítmény csak ideiglenes engedélyt kapott.

A beruházás egy nyitott uszodára szólt - szögezte le Tibor Tamás.

<

Az uszoda az EB idején (képgaléria)
Az uszoda, amivel mindig csak baj volt

A Széchy Tamás Sportuszoda a nyári Európa-bajnokág előtti hetekben azért került az érdeklődés középpontjában, mert környezetvédő csoportok tiltakozása és a Duna magas vízállása miatt késett az építkezés.

AZ átadás végül az utolsó pillanatban megtörtént, az Európa-bajnokságot rendben meg is tartották, utána azonban ismét az uszoda - és annak környéke - került főszerepbe, a tereprendezés ugyanis meglehetősen sokat késett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×