eur:
395.4
usd:
365.07
bux:
73836.44
2024. július 31. szerda Oszkár

Digitális tévé: mindenki a sötétben tapogatózik

Még nem tudni, mikor indul Magyarországon a digitális műsorszórás, pedig az Európai Unió döntése szerint 2012. január 1-jén megszűnik az analóg sugárzás. Rajkai László, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnöke elmondta: egyelőre nincs forgatókönyv az átállásra, és a piac szereplői nem is mind érdekeltek a változtatásban.

Rajkai László az InfoRádiónak azt mondta: feltételezi, hogy már 2012. január 1-je előtt elindul a digitális műsorszórás Magyarországon, ám egyelőre minden szereplő a helyét keresi, és senki sem tudja pontosan, mi történik majd.

Mindenki a sötétben tapogatózik, ez derült ki a most megrendezett konferencián is - jegyezte meg Rajkai László.

Elkészült egy vitaanyag, amelyet minden szakmai szervezet véleményezett, de nincs teljes egyetértés abban, hogyan lehet megvalósítani az átállást, milyen költségeket finanszírozna az állam és a piaci szereplők, illetve azt sem tudni, mit jelentene a fogyasztóknak az áttérés - hangsúlyozta a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnöke.

Pedig Rajkai László szerint az átállás egy hosszú folyamat, és ha Magyarország már elkezdte volna, akkor is éppen csak annyi idő volna hátra, hogy ez normálisan be tudjon fejeződni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Ez alapvetően új információ a kormány részéről, és minden korábbinál pesszimistább előrejelzés. Úgy tűnik, a kormány már lemondott az idei 2,5%-os növekedési céljáról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×