eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Feketén dolgoztak a gyöngyösi tragédia áldozatai

A tizenöt munkásból tizenhárman feketén dolgoztak azon a gyöngyösi építkezésen, amelyen a hét végén négy ember halálát okozta egy leomlott betonfödém - mondta az Észak-Magyarországi Munkabiztonsági Felügyelőség regionális igazgatója. Az ügyben indított vizsgálat egy része várhatóan jövő héten zárul le.

Solymosi János közölte: a vizsgálat jelenlegi állása szerint az építkezésen dolgozó tizenöt munkásból tizenhármat feketén foglalkoztattak.

Az ellenőrök sok időt töltenek azzal, hogy az építkezéseket ellenőrizzék, ugyanakkor ezt az építkezést szeptember közepén kezdték el, a vázszerkezet csak három hete áll - tette hozzá a regionális igazgató.

A vizsgálat megállapításai szerint mulasztottak a munkáltatók, mert nem jelentették be az építkezés megkezdését a felügyelőségnek.

A munkabiztonsági vizsgálat a jövő héten befejeződik, de a statikus szakértői vélemény csak későbbre várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×