eur:
385.85
usd:
355.53
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Előkerült a Bakonyból eltűnt rakéta

Megtalálták a bakonyi katonai lőtérről eltűnt páncéltörő rakétát, valamint elfogták a rakétát eltulajdonító férfit, a lőtér karbantartását végző cég egyik alkalmazottját.

A bakonyi katonai lőtéren harcászati gyakorlatot tartott a múlt csütörtökön egy szlovén lövészdandár, és egy fel nem robbant páncéltörő rakétát körbe kerítettek, majd a helyszínt szembetűnően megjelölték - közölte korábban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Honvédelmi Minisztérium médiaosztályának helyettes vezetője az InfoRádióban azt mondta: a szabályok szerint jártak el a rakéta őrzésekor. Kiss Dezső alezredes hozzátette: a rakéta lezárt katonai területen volt, így az emberekre az nem volt veszélyes. Épp ezért csak hétfőn mentek érte, addigra azonban a rakéta eltűnt.

A rakétát a lőtér karbantartását végző cég egyik alkalmazottja vitte el, de amikor hallotta a hírekben, hogy az eszközt keresik, vissza akarta vinni. Ez azonban nem sikerült neki, ezért a 8-as főúttól 1 kilométerre, a Kőris hegyen rakta le a páncélozott járművek ellen kifejlesztett eszközt.

Az eset kapcsán a honvédelmi miniszter felülvizsgálja a katonai objektumok őrzésvédelmének rendszerét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×