eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Titkos jelentés: további súlyos megszorítások várhatók

Az államreform-bizottság elnökének jelentése szerint további megszorítások várhatóak az oktatás területén. A felsőoktatásban például folyamatosan csökkentenék az államilag finanszírozott férőhelyek számát, a tandíj összegét pedig hozzáigazítanák a költségtérítésekhez.

Jelentős, áfával együtt 15% körüli víz és csatornadíj-emelés várható jövőre Budapesten, hasonló mértékben drágulhatnak a BKV-viteldíjak, és még ennél is drasztikusabban a távhő ára, ha a főváros is szentesíti a cégek javaslatait - írja a Népszabadság.

További megszorítások lesznek az oktatásban - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került jelentésből, amelyet Draskovics Tibor írt az államreform-bizottságnak. A felsőoktatásban évről évre csökkentik az államilag finanszírozott férőhelyek számát, a kötelező tandíj összegét fokozatosan hozzáigazítják a költségtérítésekhez, és megszüntetik az államilag támogatott képzést az esti és levelező tagozatokon.

Veszélyes felfüggesztett adószámú céggel üzletelni - olvasható a Napi Gazdaságban. Ha egy cég felfüggesztett adószámú vállalkozástól vásárol, visszaigényelheti az áfát, ám egyúttal felhívja magára az adóhatóság figyelmét is. Ha pedig törlik is az eladó adószámát, a számla már tulajdonképpen nem adóalanytól származik, vagyis levonásra nem jogosít, sőt a számviteli törvény szerint nem hiteles, így a vállalkozás könyveiben sem számolható el.

A Világgazdaság beszámol arról, hogy az elmúlt két évben az európai túlkínálat miatti nyomott árszint és a kiadások nagymértékű emelkedése nehéz pénzügyi helyzetbe hozta a hazai papírgyártókat is. Ám az idén már némileg fellélegezhetnek a gyártók, hiszen kedvezően változtak az értékesítési feltételek, részben a kapacitásleépítések, részben a kereslet felfutása miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×