eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

A határon akár barázdamélységet is mérhetnek

Ellenőrizheti a határőrség a külföldre utazóknál a járművek téli felszereltségét.

A testület közleménye szerint Ausztriában tovább szigorították a téli gumik, illetve a hóláncok használatát.

Ennek értelmében november 15-étől március 31-ig a három és fél tonnánál nagyobb összsúlyú tehergépkocsikban, illetve a kilenc személynél többet szállító autóbuszokban kötelező két garnitúra hóláncot tartani, a téli gumik barázdamélységének pedig el kell érniük az öt millimétert.

A közlemény kiemeli: a személyautókra vonatkozó szabályok nem változtak: az osztrák határon csak alkalomszerűen ellenőrzik a hólánc és téli gumi meglétét, de az országon belül, ahol indokolt a téli gumik használata, ott hiány esetén büntet a rendőrség.

A határőrség tájékoztatása szerint a Horvátországba járművel utazók előírt téli felszereléseit nemcsak a beléptetéskor, hanem az országon belül is ellenőrzik.

A Szlovéniába utazóknál az előírt téli felszerelések hiányát a határnál nem szankcionálják.

Szerbiában, Romániában, Szlovákiában és Ukrajnában a téli gumi használata nem kötelező, de ha a határátkelőhelyeken tábla írja elő meglétét, akkor a fogadó ország visszafordíthatja a járművet.

A téli gumi használata nem kötelező Magyarországon, de a gumiabroncs nem megfelelő állapota miatt visszafordíthatók a járművek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×