eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bármilyen folyadékot felvihet a gépre, csak kevés legyen

Nem ellenőrzik a folyadékok minőségét Ferihegyen, de nem is tudnák - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. Hozzátette: az uniós biztonsági előírás csak arról tesz említést, hogy egy folyadékból egy deciliternél nagyobb mennyiséget nem lehet felvinni a repülőre.

A Magyar Televízió bűnügyi magazinjának riportere azt állítja: felvitte az egyik repülőre a "sátán anyja" elnevezésű robbanókoktél alapanyagait, igaz, 1 deciliternél kisebb mennyiségben.

A Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban azt mondta: sosem mondták, hogy nem lehet ezeket a folyadékokat felvinni a repülőkre, sőt, azt sem mondták, hogy 100 százalékos biztonságot tudnak nyújtani a légi utasoknak.

Szollár Domokos hangsúlyozta: az uniós szabályok csak azt írják elő, hogy a felvihető folyadékok mennyisége egyenként ne haladja meg a 100 millilitert. Szerinte ezzel minimálisra csökken egy esetleges robbantás kockázata.

Szavai szerint a folyadékok összetételét képtelenség lenne vizsgálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×