eur:
393.2
usd:
363.39
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Veres önkorlátozást kér

A pénzügyminiszter szerint közös felelősség, hogy a magánnyugdíj korrekció nélküli államháztartási hiány jövőre ne haladja meg a GDP 6,8 százalékát.

Veres János az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén, a 2007-es büdzsé tervezetéről rendezett vitában elmondta: néhány hét alatt több száz milliárd forint kiadás-többletet vagy kiadás-csökkenést jelent az, hogy milyen az ország megítélése.

A pénzügyi tárca vezetője arra kérte a szociális partnereket, hogy ne tegyenek olyan javaslatokat, amelyek magasabb deficitet eredményeznének.

Veres János fontosak nevezte, hogy legalább a konvergenciaprogram szükségességéről egyetértés van az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, és hozzátette: arról kész vitázni a kormány, hogy a célokat miként lehet elérni.

Hangsúlyozta: a jövő évi adó- és járulékszabályokon már nem lehet változtatni, de 2008-tól nyitottak az olyan módosításokra, amelyek jobban segíthetik a versenyképességet, a feketegazdaság elleni fellépést, és jobban megfelelnek a munkavállalói és munkáltatói érdekeknek.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×