eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Mindenhol a Gyurcsány-beszéd a téma

A szakszervezetek szerint új helyzetet jelent az országos érdekegyeztetésben Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése, amely az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén is beszédtéma volt. A munkaadói oldal elhatárolódott ettől az értékeléstől. A kormányzati oldal pedig szeretné, ha az OÉT-et nem használnák politizálásra.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, a szakszervezeti oldal soros elnöke szerint a politizálás a közügyekben való részvételt jelenti, ezt a jogot nem lehet elvitatni a szakszervezetektől sem.

Antalffy Gábor a KISOSZ elnöke elmondta: az OÉT munkáját lehet javítani, de ezt a feladatot nem szabad összemosni a balatonőszödi beszéddel.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének megbízott elnöke szerint ugyanakkor nem is annyira a beszéd a központi kérdés, hanem az, hogy új helyzet alakult ki, új politikai-gazdasági környezet, ezt pedig az országos érdekegyeztetésben is figyelembe kell venni.

Pataky Péter úgy vélte: ez lehetséges a korábbi keretek között is, viszont konstruktívabb együttműködésre, megállapodásra van szükség, a gazdasági, morális válsághelyzet megoldása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×