eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Rendőrségi akció a tüntetők ellen

Rendőri kíséret mellett visszatértek a Kossuth térre azok a tüntetők, akik a Markó utcába indultak, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságról "kiszabadítsák" a randalírozás miatt őrizetbe vett embereket. Korábban a 150-200 tüntetőt a rendőrök kiszorították a bíróság közeléből.

Az Alpár Ignác utcából rendőri kísérettel mentek vissza a tüntetők a Kossuth térre, miután a Markó utcában egy rendőr ezredes távozásra szólította fel őket, mert az itteni demonstrációhoz nem volt engedélyük.

A demonstrálók atrocitások nélkül érkeztek vissza a térre, és kapcsolódtak be a szónoklatok meghallgatásába.

Még az Alpár Ignác utcában egy kiengedett fiatalember azt panaszolta az ott lévő tüntetőknek, hogy az őrizetbe vétel után a rendőrök mindenkit megvertek.

Százötven-kétszáz ember tüntetett

A tiltakozók megjelenésükkel szolidaritásukat akarták kifejezni a több mint 130 fogvatartottal, akiket a rendőrség a múlt heti fővárosi zavargások alatt vett őrizetbe.

Mi őket politikai foglyoknak tartjuk - mondta újságíróknak Molnár Tamás, a kormányellenes Kossuth téri tüntetők egyik politikai ügyvivője.

Egy Kossuth téri felhívás nyomán fél hét után mintegy 150-200 ember érkezett a helyszínre. Õket a hirtelen felállt rendőri kordon nem engedte tovább a Markó utca felé.

Időközben három fogva tartottat kiengedtek, közöttük a Tomcat néven ismert Polgár Tamást is.

A Kossuth téren bejelentették, hogy péntek este "női tüntetés" indul a térről a Budapesti Rendőr-főkapitányság elé, tiltakozva a rendőri brutalitás ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×