eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Dávid Ibolya: a morális válságot a politika okozta

Vasárnap nem népszavazás, hanem önkormányzati választás lesz, ahol arról döntenek az emberek, kik képviseljék őket településükön - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt győri kampányzáróján.

Dávid Ibolya a párt kampányzáróján kijelentette: vasárnap az emberek önkormányzati képviselőikről döntenek. Az MDF elnöke hangsúlyozta: az országban lévő morális válságot egyértelműen a politika okozta, de az MDF és ő személy szerint ugyanazt mondta a választások előtt és után.

Dávid Ibolya szerint be kell fejezni az érzelmi politizálást. Mint mondta, ő személy szerint elkötelezett híve a parlamenti demokráciának és szerinte nem utcai politizálással kell megoldani a problémákat.

Az MDF elnöke közölte: az MSZP kezdeményezésére összehívott tanácskozás, amely a kampánycsend betartásáról szólt, és amiről az MDF kivételével a négy parlamenti párt kiadott egy közös közleményt, a demokrácia meggyalázása, s ennél mélyebbre nem süllyedhet a magyar politika.

A pártelnök álláspontja szerint ugyanis nem kell egyeztetést tartani és közös nyilatkozatot kiadni arról, hogy a pártok be fogják tartani a választás tisztaságára vonatkozó törvényeket. Ez ugyanis elemi kötelességük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×