eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány-beszéd: "az ujjak Szili Katalinra mutatnak"

A The Sunday Telegraph azt állítja, hogy Szili Katalin szocialista házelnök környezete lehet felelős a balatonőszödi Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatásáért. A tekintélyes brit konzervatív lap szerint a miniszterelnök párton belüli csatározások áldozata.

A legnagyobb brit vasárnapi konzervatív lap hosszú cikkben foglalkozik a magyar eseményekkel. A The Sunday Telegraph elemzésében arra a következtetésre jut, hogy "Gyurcsányra a legnagyobb veszély saját pártján belül leselkedik".

A lap úgy véli: "Ami a közfelháborodás kitöréseként indult, abból villámgyorsan sötét politikai ügy kerekedett, melynek részesei az ország két vezető politikusa, hamis bombariadókról szóló híresztelések és felbérelt futballhuligánok.

Pártbéli riválisok áldozata?

Többen úgy vélték, hogy a felvételeket a miniszterelnök szivárogtatta ki, hogy így erőszakoljon ki nyilvános vitát a reformokról, de ez még egy olyan ember számára is túl kockázatosnak tűnik, aki barátjának mondhatja Peter Mandelsont, a brit Munkáspárt egykori manipulátorát.

Politikai elemzők egyetértenek abban, hogy Gyurcsány Ferenc sokkal inkább pártbéli riválisai mesterkedéseinek áldozata, akik a megbuktatása érdekében szivárogtatták ki a felvételt.

Szembenézni a vereséggel

Az ujjak Szili Katalinra, az Országgyűlés 50 éves, ambiciózus elnökére mutatnak, aki nem szívleli a miniszterelnök piaci reformjait és aki állítólag Gyurcsány Ferenc posztjára tör. Õ és a kormányfő tavaly óta nem szívelhetik egymást, amikor Szili Katalin ragaszkodott azért, hogy elinduljon az államfői posztért. Vesztett.

Most a miniszterelnökön a sor, hogy szembenézzen a vereséggel. (...) Elemzők úgy vélik, hogy a szocialisták még két évig kormányon hagyják Gyurcsány Ferencet, hogy a választási ciklus félidejében megszabaduljanak tőle, ráhagyva az adó- és áremelések felelősségét" - írja a brit The Sunday Telegraph.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×