eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Fidesz: Gyurcsány hagyja abba a hazudozást külföldön!

A Fidesz arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne próbálja belpolitikai célokra használni diplomáciai tárgyalásait. Szájer József a kormányfő Angela Merkel német kancellárral folytatott megbeszélései kapcsán kijelentette: a nemzetközi diplomáciában szokatlan, hogy az egyik fél hivatalosan cáfolja azt, amit a másik a tárgyalásokról kommunikál.

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy hagyja abba a hazudozást külföldön.

A politikus egyben felkérte Gyurcsány Ferencet arra, hogy ne próbálja belpolitikai célokra használni diplomáciai tárgyalásait.

Szájer József a miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral folytatott tárgyalásai kapcsán azt hangsúlyozta: a nemzetközi diplomáciában meglehetősen ritka és szokatlan, hogy egy baráti országgal folytatott megbeszélés után az egyik fél hivatalosan cáfolja azt, amit a másik a tárgyalásokról kommunikál.

A Fidesz európai parlamenti képviselője hozzátette: ilyen cáfolatok csak nyomós politikai indok alapján születnek.

"Elég súlyos eset"

Gyurcsány Ferenc ismételten egy olyan belpolitikai indíttatású szöveget próbált partnere szájába adni, ami nélkülözte az igazságot - jelentette ki Szájer József az InfoRádióban.

A néppárti európai parlamenti képviselő emlékeztetett: Európa legnagyobb országáról és annak kancellárjáról van szó - ha ilyen cáfolatot kell kiadni, az elég súlyos esetnek tekinthető, ráadásul a tárgyalásokról feljegyzések készülnek.

Szájer József példaként hozta fel Gyurcsány Ferenc Vatikánnal folytatott megbeszélését, amely után a Szentszék helyesbítést adott ki, valamint a George Bush amerikai elnökkel folytatott tárgyalást, amely után Gyurcsány Ferenc tényként közölte a Táncsics-börtön visszaadásáról született amerikai döntést, holott nem erről volt szó.

A szocialista politikust megrendítette fideszes társai viselkedése

Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti képviselő reagálásában azt mondta a távirati irodának, hogy mélyen megrendíti, ahogy "fideszes EP-képviselő társai az elmúlt két hétben viselkednek".

A szocialista politikus véleménye szerint a fideszes képviselők azért próbálják meg Brüsszelben lejáratni Magyarországot, mert úgy gondolják: "ha az ország megbukik, megbukik Gyurcsány Ferenc is, és ők kerülhetnek hatalomra".

A képviselő hangsúlyozta: eddig büszke volt arra, hogy a magyar EP-képviselők tökéletesen együtt tudtak működni, de kétségének adott hangot a történtek utáni további együttműködés minőségét illetően.

A képviselő felszólította Fideszt: gondolkozzanak el azon, valóban az lenne-e az EP-képviselők feladata, hogy Brüsszelbe vigyék a magyar belpolitikát, illetve lejárassák az országot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×