eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Az MSZP kiáll Gyurcsány mellett

Hiller István az MSZP elnöke kijelentette: a párt támogatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és a megkezdett reformokat. Azokat véghezviszik, tehát a reformfolyamat nem áll le.

Az MSZP elnöke közölte: a párt kiáll Gyurcsány Ferenc mellett, támogatja a miniszterelnök politikáját.

Hiller István hangsúlyozta: végig kell vinni a kormány által meghirdetett programokat és reformokat.

A pártelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a beszéd már több mint negyed hangzott el, és rosszat akart, aki nyilvánosságra hozta a felvételt, ugyanakkor úgy vélte: ez elindított egy pozitív folyamatot.

Az MSZP frakcióvezetője elmondta: nem lesz belső nyomozás a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése miatt, de abban biztos, hogy nem szocialista képviselő volt az elkövető.

Nincs értelme keresni a tettest, a beszéd tisztulást hozhat - tette hozzá Lendvai Ildikó. Az MSZP nem fontolgat rendőrségi feljelentést sem.

A politikus szerint az a fontos, hogy a reformokat megvalósítsák, ezért folytatják a koalíciós kormányzást.

A sajtótájékoztató végén egy férfi agresszíven kérdőre vonta a távozó szocialista politikusokat, hogy "miért ennyire hazugak", majd elhagyta a sajtótermet. Senki sem tudja, hogyan jutott be, annál is inkább, mert kordonokkal őrzik az MSZP székházát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×