eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány-beszéd: kétségekkel tele (1. rész)

"Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek következményeit. Nem tudjuk, nincsen ennyi kapacitásunk" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országgyűlési választások után, május 25-én az MSZP-frakció alakuló ülésén. A www.inforadio.hu több részletben közli a kormányfő balatonöszödi beszédét.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP képviselőcsoportjának alakuló ülésén, politikustársai felszólalása után, reagálásában úgy fogalmazott, hogy tele vannak kétségekkel.

"Egészen biztosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, nem lesz tökéletes" - fogalmazott a kormányfő, aki utalt arra is, hogy sok ügyben nem tudja, hogy milyen tennivalók következnek az első lépések után.

Aggályait fejezte ki amiatt, hogy rengeteg dolgot kell összehangolniuk: előrevinni az ügyeket, fenntartani egymás között az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, felkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, bevonni őket a folyamatokba.

"Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményeit. Nem tudjuk, nincsen ennyi kapacitásunk" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Megjegyezte azt is, hogy a választások óta eltelt egy hónapban mindent megtettek, amit lehetett.

A korábbi hónapokban amit meg lehetett tenni, szintén megtették, de ügyelniük kellett arra, hogy nehogy a kampány utolsó heteiben nyilvánosságra kerüljenek a "papírok".

Kiemelte: úgy őrizték a politikai, szakmapolitikai egységet 2005 nyara óta, mint talán sohasem.

Ugyanakkor az anyagok kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót - fogalmazott.

A miniszterelnök kitért arra is: tisztában vannak azzal, hogy az Alkotmánybíróság visszaküldhet bizonyos törvényeket.

Többször is hangsúlyozta, hogy szűk csoportok reggeltől éjszakáig dolgoznak a különböző törvénytervezeteken, intézkedéseken, és nem egyszer őrületbe kergetik egymást, hogy összeszedjék a szükséges mennyiségű pénzt.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×