eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Demszky: Budapest ennél többet érdemel

Bemutatta az SZDSZ budapesti fejlesztési programját a főpolgármester. A legfontosabb célokat és teendőket negyven pontban foglalja össze a dokumentum.

Demszky Gábor elmondta: a szabad demokraták programja a Podmaniczky-programon, a főváros és a kormány szerződésén, valamint a kabinet programjának Budapest fejlesztésére vonatkozó fejezetén alapul.

A szabad demokraták és a szocialisták közös főpolgármester-jelöltje kijelentette: a liberálisok komolyan veszik, hogy az állampolgároknak a programok és az azokat képviselő jelöltek közül kell választaniuk.

Demszky Gábor a legfontosabb programelemeket kiemelve arról beszélt, hogy Budapest a szolidaritás és a szabadság városa, ezért a rászorulóknak több támogatást nyújtanak: 2007-ben 25 százalékkal emelik a közüzemi számlák kifizetéséhez nyújtott támogatást, ami körülbelül 70 ezer háztartást érint.

Több pénz jut majd város rehabilitációra, felgyorsul a Panel Plusz program, folytatódik a legszegényebb lakónegyedek szociális rehabilitációja, tovább növelik a közbiztonságot és szigorítanák a rongálásra vonatkozó jogszabályokat - tette hozzá.

Néhány ígéret még

Demszky Gábor bejelentette: 2010-re 3.000 alá akarják csökkenteni a hajléktalanok számát úgy, hogy munkához juttatják őket.

Folytatnák a kórházfelújításokat, és 24 órás ellátást biztosító regionális intézményeket alakítanának ki. Elsőként a Szent László és Szent István kórházak együttes korszerűsítését kezdik meg, és befejezik a Szent Imre kórház rekonstrukcióját - tette hozzá.

A főpolgármester közölte: megtisztítják a Dunát, 2010-re csatornázot lesz Budapest, és biológiailag tisztítják majd a vizeket.

Elmondta: felgyorsítják az M0-ás építését, a négyéves hídfelújítási program keretében először a Szabadság híd, majd a Margit híd rekonstrukciója kezdődik, utóbbié a közlekedés biztosítása mellett, valamint kiszorítják a felesleges átmenő forgalmat a belvárosból, és csillapított övezeteket alakítanak ki.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy 2008-ig elkezdik a Moszkva tér rendezését és különös figyelmet fordítanak a kulturális beruházásokra. Példaként említette az egykori Gázgyár területének ilyen célú hasznosítását.

Demszky szerint Tarlós titkolja programját

"Ez persze nem egyszerű feladat akkor, amikor a Fidesz jelöltje két héttel a választások előtt még nem tette közzé a programját. (...) Ennél azért többet érdemelne Budapest" - tette hozzá a városvezető.

A főpolgármester szerint a választások tétje Orbán Viktor és pártja számára a kormány demokratikus hatalmának megdöntése.

"Mi békés, nyugodt, nyugodt körülmények között versengő választási kampányt és békés, nyugodt választást szeretnénk" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×