eur:
388.7
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Nem szocialista kampányfőnök többé a volt tartótiszt

Leváltották az MSZP hódmezővásárhelyi kampányfőnökét. Rummel Józsefről július közepén derült ki, hogy 26 éve alhadnagyként a III/III-as ügyosztálynál a Belső Reakció és Szabotázselhárító nevű csoportfőnökségnél volt beosztásban. Hernádi Gyula, a szocialisták hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje akkor azt mondta az InfoRádiónak, hogy tudott kampányfőnöke múltjáról, de az nem zavarja őt. Most mégis bejelentette, hogy ezentúl saját maga látja el a kampányfőnöki feladatokat, Rummel pedig csak kisebb munkákat végezhet el.

Rummel Józsefnek azért kell megválnia a kampányfőnökségtől, mert az SZDSZ és az MSZP váratlanul választási szövetséget kötött a városban. Kiss László, a liberálisok városi jelöltje visszalép a szocialista politikus javára, de ennek egyik feltétele az volt, hogy a korábban III/III-as tartótisztként dolgozó Rummel József nem lehet tovább Hernádi Gyula kampányfőnöke.

Az SZDSZ vásárhelyi elnöke, Szentirmai Csaba augusztus 24-én a Délvilág című megyei napilapnak azt nyilatkozta: "Nem támogatunk olyan polgármesterjelöltet, akinek közvetlen munkatársa tartótiszt volt, valamint úgy véljük, hogy a városi MSZP nem tud nagy erőt felmutatni, s a koalíciós tárgyalások sem vezettek eredményre. Így külön állítunk listát a PSZV-vel".

A PSZV a Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyért nevű szervezetet takarja, amelyet tehát az SZDSZ most otthagyott azért a városi MSZP-ért, amit néhány hete még gyengének tartott.

A PSZV részéről Samu Ágoston ezt a promenad.hu-n is olvasható közleményben felháborodva kommentálja, ami nem csoda, hiszen szervezete 14 jelöltje bánja a helyi szocialisták és liberálisok hirtelen jött barátságát.

"Egy biztos: az SZDSZ neve a vásárhelyi politikai életben - mint szegény nemecseké - ezután csupa kisbetűvel íródik. Azzal a különbséggel, hogy róluk soha nem derülhet ki, hogy nem voltak árulók." - írja Samu Ágoston, az ex-szövetséges.

Az ügy további érdekessége, hogy a sajtónak nyilatkozó dr. Hernádi Gyula a Rummel József eltávolítását firtató kérdésre úgy válaszolt: "Pontosítanék, Rummel nincs eltávolítva, én vagyok a kampányfőnök. (Rummel) végzi azt, amit eddig, csak nem kampányfőnök (...)." Mindezt az is alátámasztja, hogy Rummel József személyesen is részt vett a sajtótájékoztatón - írja a promenad.hu dél-alföldi hírportál.

Ezzel a kompromisszummal Hódmezővásárhelyen létrejött az egyik legkülönösebb választási szövetség az országban: öt közös képviselőjelöltet állít az MSZP, az SZDSZ, a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetsége, a Fiatal Baloldal, a Kisgazdapárt és a Munkáspárt.

A dél-alföldi várost egyébként a rendszerváltás óta fideszes politikus irányítja: korábban Rapcsák András, majd az ő halála után titkára, Lázár János országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság mostani elnöke a polgármester. Mindketten minden alkalommal nagy előnnyel győztek a választásokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×