eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Gyurcsány: ez több mint kormányon maradás

A miniszterelnök szerint a demokratikus baloldalnak kell beteljesítenie a rendszerváltást. Gyurcsány Ferenc a Baloldali Önkormányzati Közösség rendezvényén az államreformról szólva úgy fogalmazott: "ami történik, több mint kormányon maradás".

A politikai rendszerváltáshoz elég pár hét, a gazdaságihoz pár év, de egy nemzet attitűdjének megváltozásához évtizedek kellenek - fogalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő a Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) kétnapos, Önkormányzati hétvége című rendezvényének nyitó előadásában.

A miniszterelnök halaszthatatlannak nevezte az átfogó változásokat, és meggyőződésének adott hangot, hogy a sok vita után megjelennek az első pozitív jelek az ország egészében, "egyre többen lesznek azok, akik a mai vitákat már maguk mögött hagyva azt fogják mondani: átkozottul nehéz volt, emberpróbáló, de jó, hogy engedtünk a kihívásoknak".

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett azokra a napokban megjelent kanadai és brit intézeti jelentésekre, amelyek Magyarországot a régió legszabadabb gazdaságaként említik, amelynek az országkockázata fél év alatt 6-7 helyet javulva Szlovénia után a második helyre került.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×