eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Kevesebb a szalmonellás Szombathelyen

Szombathelyen tízre csökkent a szalmonella fertőzés miatt kórházban kezelt betegek száma. Eddig több mint négyszázan betegedtek meg a városban.

Szombathely tisztifőorvosa elmondta: az eddig intenzív osztályon kezelt idős nő is jobban van, és már átvitték a fertőzőosztályra.
Kozáry Judit közölte: az eddigi adatok szerint összesen 417 ember betegedett meg a városban.

A vasi megyeszékhelyen négyen meghaltak, miután augusztus 20-án szalmonellával fertőzött diós süteményt szállítottak ki három szociális közétkeztetést végző konyhának.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, a vizsgálatok még tartanak.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×