eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Dávid Ibolya: a kormány "félinformációkat csöpögtet"

Dávid Ibolya szerint méltatlan, hogy "félinformációkat csöpögtet" a kormány illetékes szakminisztere és a miniszterelnök arról, hogy mi készül az egészségügyben és a nyugdíjasok ügyében.

Az MDF elnöke szerint elvárható lenne, hogy megfelelő írásos előterjesztések álljanak rendelkezésére ezekben a fontos kérdésekben, az ellenzéki párt mégis csak a sajtóból értesül az elképzelésekről.

Dávid Ibolya bírálta és koncepciótlannak minősítette a kormánynak a vállalkozásokat érintő intézkedéseit, mondván: "nem tud a kormány mit kezdeni a vállalkozásokkal". Szerinte a konvergenciaprogram is csak egy dologra, a jövedelemkivonásra épít, s nem foglalkozik a versenyképességgel, illetve a térségi adottságok kihasználásával, ami a vállalkozások szempontjából a legfontosabb lenne.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: óriási változásra lenne szükség a politikai élet területén, ez a tanulsága a legutóbbi országgyűlési választásnak, a választásokat megelőző kampányprogramoknak, majd "a nyers valóságnak, ami a választások után ránk köszöntött".

Dávid Ibolya kifejtette: Magyarország ma nehéz helyzetben van, és szerinte ez döntően a politikusok felelőssége. Ebben szerepe van annak az elpazarolt 8-10 évnek, amikor fontosabb volt a politikai ellenfelek szembenállása, mint a közös célok megvalósítása érdekében a "tisztességes, partneri, korrekt együttműködés" - mondta.

Az MDF elnöke szerint szükség van változásra a jobboldalon is. "A kimondott szónak a tiszteletét kell elérni az elkövetkezendő időszakban" - szögezte le Dávid Ibolya.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×