eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

MSZP: megkezdődött a szakadás?

Az elmúlt napokban több mint százan hagyták el az MSZP vidéki szervezeteit és csatlakoztak a Magyarországi Szociáldemokrata Párthoz. Az Index internetes portál információi szerint ennek oka elsősorban az, hogy a háttérbe szorult helyi politikusok így szeretnének önkormányzati képviselőséghez jutni.

Több mint százan hagyták ott az MSZP vidéki szervezeteit és csatlakoztak a Magyarországi Szociáldemokrata Párthoz az elmúlt napokban - értesült az Index. Az MSZDP elnöke, az MSZP-frakcióban helyet foglaló Kapolyi László szerint elsősorban olyan politikusokról van szó, akik így szeretnének önkormányzati képviselői poszthoz jutni.

Nagykanizsán például a polgármesterjelölt-állítás miatt újult ki a szocialista párt két helyi szárnyának ellentéte. A vesztes ebben az esetben a parlamenti frakció helyettes vezetőjét, Göndör Istvánt támogatók csoportja lett, amely kisebbségbe kerülve inkább kilépett a helyi szervezetből és megalakította a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) zalai szervezetét.

A cél a Gyurcsány-kormány volt

Az ellentét a zalai városban már az országgyűlési választások előtt kialakult Göndör István és ellenfele, Fodor Csaba között. Utóbbi az Indexnek azt mondta, az országgyűlési választás előtt mindenki figyelembe vette, hogy az elsődleges cél az újabb Gyurcsány-kormány megalakítása, ezért félretették a gondolkodásbeli különbségeket.

Mostanra azonban a frakcióvezető-helyettes emberei kisebbségbe kerültek a 227 fős szervezetben. A többségbe került Fodor Csaba az Indexnek azt mondta: nem a kilépés a megoldás, de reméli, hogy ha a távozók valóban "elkötelezett baloldaliak", akkor továbbra is megmarad az együttműködés.

Kapolyi: nem változik a viszony

Az MSZDP elnöke, Kapolyi László szerint a nagykanizsaiak mellett többek között szegedi szocialisták váltottak politikai szervezetet. Az egyébként az MSZP-frakcióban politizáló Kapolyi László azt állítja: az átállások nem változtatnak a nagyobbik kormánypárthoz fűződő szövetségesi viszonyon.

Göndör István nem kívánta kommentálni a választókerületében történteket, csak annyit mondott, hogy a távozók korábban az MSZP helyi szociáldemokrata platformjának tagjai voltak, ezért érthető, hogy az MSZDP-hez csatlakoztak.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×