eur:
393.33
usd:
367.64
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Továbbra sem nemzeti kisebbség a magyarországi zsidóság

Nem tudta összegyűjteni a kijelölt határidőig a Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségért Egyesület a szükséges ezer aláírást annak érdekében, hogy a mintegy 100 ezres lélekszámúra becsült magyarországi zsidóságot nemzeti kisebbségként ismerjék el. Ezt az Országos Választási Iroda vezetője közölte.

Rytkó Emília elmondta: a kezdeményezés során nem támogató aláírásokat kellett gyűjteni, hanem olyan személyeknek az aláírása kellett, akik vállalják a kisebbséghez tartozást.

A civil szervezet célja az volt, hogy a 13 hazai nemzeti kisebbséget az Országgyűlés egészítse ki a magyarországi zsidó kisebbségi népcsoporttal.

A jelenleg regisztrált 13 kisebbség mellett három közösség indított hasonló kezdeményezést: a zsidó, az orosz és a bunyevác.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×