eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem fogadják el a tanárok az óraszámemelést

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem fogadja el a kötelező óraszámok emelését - mondta a szervezet elnöke az InfoRádióban. Kerpen Gábor hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy a jogszabály ne lépjen életbe.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem tudja elfogadni a pedagógusok kötelező óraszámának emelését - jelentette ki a szervezet elnöke.

Kerpen Gábor közölte: a kormány tervei szerint 2007. szeptember 1-jétől nő a pedagógusok kötelező óraszáma, de a közoktatási törvény módosítása tartalmaz egy olyan kitételt is, amely szerint a munkáltató már idén szeptembertől a kötelező óraszámon felül heti négy óra foglalkozást is elrendelhet.

Ezért a plusz négy óráért a pedagógus nem kapna óradíjat, és a négy óra fele lehetne osztálytanítás is, ami nonszensz - hangsúlyozta az érdekképviseleti vezető.

Előbb a felmérés, aztán a tárgyalás

Kerpen Gábor hozzátette: amíg nem készül reprezentatív felmérés a pedagógusok valós munkaterheléséről, tárgyalni sem hajlandók az óraszám-emelésről.

A PDSZ mindent megtesz a jövőben, hogy ez a jogszabály ne lépjen érvénybe, vagy ha a kormány nyáron végigvinné, még ősszel visszavonatnánk - hangsúlyozta a szervezet elnöke.

Kerpen Gábor elmondta azt is: reméli, hogy a négy szakszervezet együtt lép fel a törvénymódosítás ellen, és minden alkalmas eszközt felhasználnak az érdekérvényesítésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×