eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az MDF Gyurcsány "pénzt vagy életet" politikájáról

A Magyar Demokrata Fórum középosztály- és vállalkozásellenesnek tartja a kormányfő által bejelentett megszorító csomagot, amely rövid távon ugyan bevételhez juttatja a költségvetést, ám már középtávon is súlyos következményekkel járhat a gazdaságra és a középosztályra nézve - tudatta közleményben a párt elnöke.

"A ma bejelentett intézkedések előzménye az, hogy 2002-ben három parlamenti párt, az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ is megszavazta a száz napos programot. Egyedül az MDF szavazott nemmel és hívta fel a figyelmet arra, hogy a megalapozatlan jóléti költekezésnek súlyos következményei lesznek" - emlékeztet Dávid Ibolya.

A bejelentések a miniszterelnök "pénzt vagy életet" szemléletét tükrözik: pénzt követel, adót vet ki azokra, akik már most is a vállukon viszik a költségvetést, biztosítják a bevételeket, miközben 10 ezer embert fenyeget adóhatósági vizsgálattal - írta a politikus.

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint a mostani intézkedések szűklátókörű szemléletet mutatnak, és szembemennek mindennel, amit az MDF a Normális Magyarországért programban hirdetett.

A Gyurcsány-csomag bünteti a megtakarításokat a kamat- és árfolyamnyereség-adó kivetésével, bünteti a teljesítményt azáltal, hogy 20 százalékra emeli a társasági adót és bünteti a vállalkozásokat, különösen a kis- és közepes vállalatokat azzal, hogy tovább sarcolja a munkaadókat és munkavállalókat - tette hozzá Dávid Ibolya.

Az MDF cinikusnak tartja az úgynevezett szolidaritási adó kivetését, hiszen az nem az egyenlő közteherviselést, hanem a "húzzunk le még egy bőrt arról, akiről lehet" elvét követi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×