INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A patkányok remekül érzik magukat Budapesten

Infostart / InfoRádió
Intelligens, okos és jó szülő - Brutóczki József beszélt így az InfoRádióban. De nem a feleségéről, hanem a patkányokról, amelyekből egyre többet látni Budapest zöldövezeti területein.

Nem ritka, hogy a járókelők patkányokat látnak Budapest zöldövezeti területein, annak ellenére, hogy az arra szakosodott cég szorgalmasan irtja a rágcsálókat.

Csakhogy a patkányok nagyon is intelligensek, így aztán előbb-utóbb a mérget is megkülönböztetik a tápláléktól - mondta a patkányszakértő.

A rágcsáló a köztudattal ellentétben okos, tanulékony és a kicsinyeiről gondoskodó állat. A patkány minden körülményekhez tud alkalmazkodni, ezért tudnak a szemétből is megélni.

Méreg? Na ne!

Sokszor nem is lehet túljárni az eszén, előfordulhat, hogy nem eszi meg a kitett mérget.

A patkányszakértő szerint a gyermekmesék kliséivel ellentétben a patkányok nem szörnyetegek, van, aki hobbiállatként tartja őket.

Egy londoni statisztika szerint nincs olyan pillanat, amikor egy ember öt méternél messzebb lenne egy patkánytól - a város csatornarendszerében ugyanis a rágcsálók remekül érzik magukat. Könnyen lehet, hogy ez Budapesten sincs másképp.


A címlapról ajánljuk