eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Májustól fél óra alatt lehet eljutni Budapestről Debrecenbe

Menetrend szerinti légi járat indul májusban Debrecen és Budapest között.

Kósa Lajos debreceni polgármester a járat indítását mérföldkőnek nevezte a repülés történetében.

Emlékeztetett: utoljára 1968 őszén indult belföldi repülőjárat Debrecenből a fővárosba.

"Budapestet és a vidéket nem szembeállítani kell, ugyanis egymásra utaltan tudunk csak fejlődni, aminek egyik eszköze a belföldi légi közlekedés" - jegyezte meg Demszky Gábor főpolgármester.

Május 1-jétől heti 24 légi járat közlekedik majd Debrecen és Budapest között a Malév és az észak-német OLT légitársaság működtetésében.

Gönci János, a Malév vezérigazgatója szerint az új járattal Debrecenből négy óra alatt bármelyik európai célpont elérhetővé válik, a légitársaság ugyanis fél óra alatt továbbszállítja az utasokat Ferihegyről.

Nyereséges lesz a vállalkozás, ugyanis az OLT gépei nem vesztegelnek üresen Ferihegyen, hanem a két járat között megfordulnak Ljubljanában is - hangzott el.

Az új járat jegyei illetékekkel együtt 20-25 ezer forintba kerülnek majd, az első repülő május 1-jén reggel hat órakor indul Debrecenből Budapestre, félórás menetidővel.

Budapestről 13 órakor indul az első járat vissza Debrecenbe, majd onnan 16 órakor ismét elindul Budapestre, az utolsó járat a fővárosból 23 órakor indul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×