eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Műhibák - az orvosi kamara cáfolja a minisztériumot

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint minden alapot nélkülöz Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkárának az az állítása, hogy az egészségügyben előforduló hibák miatt tavaly 3-6 ezer ember halt meg Magyarországon.

Vojnik Mária államtitkár egy konferencián azt mondta: a kezelés során elszenvedett sérüléseket és károsodásokat leggyakrabban dokumentációs hiba okozza.

Emellett gyakori ok a téves diagnózis, a fertőzés, valamint a gyógyszerek felírása és beadása során elkövetett hiba.

A klinikai diagnózisok a nemzetközi kórbonctani vizsgálatok szerint az esetek 8,8-24,4 százalékában tévesek - közölte Vojnik Mária.

„Arra kellene törekedni a felelős kormánypárti politikusoknak, hogy a 2006-os költségvetés ne olyan gyalázatos legyen, amilyen, hanem hogy abban teremtsenek forrást ezeknek az általuk vélt vagy valós eseteknek a lecsökkentésére, megszüntetésére” – reagált az InfoRádióban Éger István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×