eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás: a magas részvétel komoly támogatottságot ad az új parlamentnek

Ha a mandátumbecslések valóra válnak, akkor az nagy győzelem lesz – mondta az Fidesz európai parlamenti képviselője.

Nem mandátumbecslést kell nyerni, hanem választásokat – idézte némiképp módosítva Kovács László egykori MSZP-elnök klasszikusát Deutsch Tamás az M1-nek adott interjúban.

A fideszes EP-képviselő a pártja eredményváróján arról beszélt, hogy a részvételi adatokból még nem érdemes az eredményekre következtetni, de "nyilvánvalóan bizakodásra okot adó, hogy a konzervatív elfogultsággal nehezen vádolható Medián is 121 mandátumot jósol a Fidesznek. Váljon valósággá" – tette hozzá.

"A magas részvétel azt üzeni, hogy ez egy jól működő, tisztességes demokrácia, ahol szabad választáson tudták kinyilvánítani választópolgárok véleményüket. Ez komoly súlyt ad az eredménynek, és erős támogatottságot az új magyar parlamentnek. Ez komoly üzenet" – mondta, és hozzátette, ha Magyarországon a jobboldal az európai áskálódás ellenére sikerre jut, akkor a magyar polgárok akaratnyilvánításának az európai színtéren is fontos üzenete van.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×