eur:
389.7
usd:
366.14
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd LMP (j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kész az ellenzék közös listája

Ha igazak a hírek, végül az MSZP és a Párbeszéd engedett, cserében az új parlamentben kaphatnak majd bizottsági elnöki posztot.

Megvan a megállapodás az ellenzéki pártok között az ellenzék közös listájáról – értesült az atv.hu.

Eszerint a lista első 45 helye a következőképpen oszlik meg:

  • 14 – DK
  • 12 – Jobbik
  • 8 – Momentum
  • 8 – MSZP-Párbeszéd
  • 3 – LMP

A Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd a befutó helyei közül egy-egy helyen Márki-Zay Péter kérésének megfelelően roma politikust indít. A DK pedig vállalta, hogy ha az LMP a kettő várható helyett csak egy egyéni győzelmet arat, akkor kompenzálja az LMP-t saját befutó helyeinek egyikével, hogy a zöldpárt frakciót alakíthasson.

Az MSZP és a Párbeszéd tehát elfogadta, hogy összesen nyolc helye lesz az első 45-ből, cserében megkapták a lista 46. és 47. helyét, és a teljes (279 fős) lista további részében is kapnak még helyeket. A parlamenti bizottságokban MSZP, Momentum, DK, majd Jobbik választ elnöki helyeket.

A listaállítás ügy hónapok óta húzódik, az őszi előválasztás után még az év végére ígérték az ellenzéki lajstromot, de a megállapodás nem született meg. Sokáig már nem húzhatták a névsor összeállítását, mert mert szombaton 16 óráig van lehetőség a nyilvántartásba vételre.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×