eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke pártja demonstrációján Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kétfarkú Kutyapárt: ne gyűjtsön nekünk aláírásokat a Fidesz!

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke nem szeretné, ha fideszesek ajánlásaival indulhatnának jelöltjei. Elmondta azt is, hogy számukra csak a listás szavazatoknak lesz jelentőségük az áprilisi parlamenti választásokon, az egyéni jelöltek azért fontosak, hogy országos listát állíthassanak.

„Ez nagyon kellemetlen” – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a Partizán műsorában, miután Bayer Zsolt publicista felszólította fideszes olvasóit, írjanak alá az MKKP jelöltjeinek is, mert a kormánynak az a jó, ha minél többfelé szóródnak az ellenzéki szavazatok. A Partizán interjú vonatkozó részét a 444.hu foglalta össze.

Kovács nem szeretné, ha fideszes aláírások segítségével tudnának elindulni a jelöltjeik. „Ha most nézik a fideszesek, akkor légyszi, ne írjatok alá, akkor inkább ne jöjjön össze, és ne induljunk el.”

Kovács Gergely tavaly novemberben volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, a beszélgetést alább hallgathatja meg, vagy itt elolvasvashatja.

Ahhoz, hogy a Kutyapárt országos listát állíthasson, a 106 egyéni körzetből 71-ben kell egyéni jelöltet indítania, amihez egyenként 500 aláírás szükséges – emlékeztet a lap. Kovács tavaly még arról beszélt, el tudják engedni a billegő körzeteket, ahol kiélezett a Fidesz és az ellenzék versenyfutása, de idén kiderült, hogy a tagság felülírta ezt a megfontolást,

nem mérlegelik, melyik körzet billegő, és melyik nem.

Kovács most azt mondta, az 50 fős tagságban valóban van ellenérzés az ellenzéki pártokkal szemben, de csak azt határozták el, hogy előbb összegyűjtik az ajánlásokat, utána hoznak döntést a tényleges indulásról. Kovács szerint, ha 71-nél több körzetben, akár 80-90-ben sikerül jelöltet állítani, lehet beszélni arról, hol lépnének vissza.

Kovács ismét azt üzente a támogatóiknak, hogy

nekik a listás szavazat a fontos, és teljesen mindegy, mennyit kapnak az egyéni körzetekben.

Az MKKP azzal is érvel a szavazatmegosztás mellett, hogy a rájuk adott listás szavazat matematikailag többet érhet, mint amit az ellenzékre adnak. Ez igaz, jegyzi meg a portál, ugyanakkor ha a Kutyapárt nem éri el az 5 százalékot, elvesznek a rájuk adott voksok.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×