eur:
393.3
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke nyilatkozik a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk előtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kovács Gergely: nagyon határeset, hogy lesz-e a Kétfarkú Kutyapártnak országos listája

Még az elnök sem tudja megjósolni, hogy meglesz-e a Kétfarkú Kutyapártnak az országos listaállításhoz szükséges 71 egyéni jelölt. Kovács Gergely az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre a választókerületek felében szerezték meg a szükséges számú ajánlást.

Nagyon határeset, izgalmas, vagy meglesz, vagy nem lesz meg – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke. Mint fogalmazott, harmincvalahány jelöltnek már nagyjából megvan, és van még negyven-ötven olyan körzet, amelyben már 300 fölött van az ajánlások száma.

"Most mindenkit igyekszünk vidékre küldeni Budapestről, és reméljük, hogy sikerül végül. Nagyon nem egyszerű, két-háromezer ember van, aki segít nekünk, és így sem könnyű összeszedni, gratulálok Gattyánéknak, hogy ilyen hamar sikerült" – mondta a pártelnök.

Kovács Gergely arra panaszkodott, hogy vidéken nem könnyű gyűjteni, nem érdemes utcai standot állítani, tényleg kopogtatni kell meg odamenni az emberekhez. Most átcsoportosítják az erőiket, és Budapesten már csak a vasútállomásokon meg a buszpályaudvarokon gyűjtenek aláírásokat.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a kijelentéséről, hogy a kormányváltáshoz az ellenzék közös listájára kell szavazni, Kovács Gergely azt mondta: vannak olyan szavazópolgárok, akik másra nem akarnak szavazni, csak a Kutyapártra, és ha elérik az 5 százalékos küszöböt, akkor kapnak négy-öt helyet a parlamentben, és ennyivel kevesebb fideszes képviselő lesz, tehát ez is segít a kormányváltásban.

"A felmérések szerint a szavazóink fele nem menne el másra szavazni és akkor nem léteznének ezek a szavazatok, ha mi nem indulnánk"

– mondta.

Arról a korábbi ígéretéről, hogy a billegő körzetekben visszaléphetnek az egyesült ellenzék javára, most azt mondta, ez csak akkor lehetséges, ha több mint 71 helyen gyűjtjük össze az aláírásokat.

"Ha 80-90 helyen összejönne, akkor ezen el lehetne gondolkodni. Majd az aláírásgyűjtés után a tagsággal átbeszéljük, hogy mit tegyünk ebben az ügyben. Vannak sokan, akik a listán ránk szavaznak, egyéniben meg az ellenzéki jelöltre. Az én személyes véleményem szerint tényleg nem annyira lényegesek nekünk az egyéni körzetek, nyilván a listás szavazatok fontosabbak" – jelentette ki.

A Kutyapárt Róna Péter helyett Bodoky Tamást, az Átlátszó főszerkesztőjét jelölné köztársasági elnöknek, mert ő valóban pártok felett áll és így tudná egyesíteni a nemzetet, és Kovács Gergely szerint meggyőzhető, "mert a köztársasági elnöki autót szerintem ő is szeretné megkapni".

Abban a XII. kerületi választókerületben, ahol egyéniben Kovács Gergely is indul, egy ellenzéki jelölttel több lett, mert Hajdu Mária elhagyta az LMP-t, és ő is részt vesz a választáson, de csak annyiban tartja érdekesnek a fejleményt, hogy "most már legalább egy mondatot tud mondani" képviselőtársáról az önkormányzatban. "Nem hiszem, hogy Hajdu Máriának túl nagy szavazóbázisa lenne a kerületben, legalábbis az elvégzett munkája alapján nehéz lenne azt gondolni" – mondta a Kutyapárt elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×