eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kovács Zoltán, az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a lengyel kiállítóhely megnyitóján a vadászati és természeti világkiállítás nemzetközi csarnokában a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kovács Zoltán: nincs titkolnivaló az EBESZ-megfigyelők előtt

Nemcsak Magyarországnak, hanem Közép-Európának is kulcsfontosságú lesz az áprilisi választás - mondta az államtitkár.

A magyar választási rendszer az egyik legátláthatóbb és a legkevésbé befolyásolható Európában, amit az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) legutóbbi jelentése is megállapított - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Demokrata című hetilapnak adott, szerdán megjelent interjúban.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a lapnak nyilatkozva "megrendelésként" értékelte, hogy az EBESZ teljes körű megfigyelői missziót küld az április magyarországi választásra.

Kifejtette, januárban húsz Magyarországon tevékenykedő, Soros György által finanszírozott szervezet tette nyilvánvalóvá, hogy ezt a megfigyelést rendeli meg az EBESZ-től.

Közölte, nem bánják, ha jönnek a megfigyelők, szívesen megmutatnak nekik bármit, nincs titkolnivalójuk, "ármánykodásra sem kell számítaniuk".

Azt kérte az EBESZ-től: "a létező eljárásrendnek megfelelően objektívan végezze tevékenységét, lehetetlenné téve a kettős mérce használatát".

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy az áprilisi magyarországi választás - mint minden tagállami választás - nagy hatással lesz az Európai Unió működésére, hiszen a tagállamok demokratikusan megválasztott politikusai azok, akik a legfontosabb szerepet játsszák az unió intézményeinek munkamegosztásában.

Hozzátette: nemcsak Magyarországnak, hanem Közép-Európának is kulcsfontosságú lesz az áprilisi választás, ez a 60-80 milliós tömb ugyanis ma már alternatívát képez az unión belül a brüsszeli politikával szemben.

Az államtitkárt kérdezték a Magyar Nemzetben februárban nyilvánosságra hozott Skype-beszélgetésekről, amelyeket több, Soros Györgyhöz kötődő szervezet egy-egy képviselőjével folytattak le. A Demokrata összegzése szerint az interjúalanyok beismerték, hogy valóban kettős mércével mérik általában a jobboldali, polgári kormányzást, ellentétben a szocialista, liberális erők tevékenységével.

Kovács Zoltán a hetilapnak azt mondta, ilyen mondatok nem hangozhatnak el magukat függetlennek, mértékadónak és a társadalmi ügyekért, a felvilágosodásért dolgozó szervezetek vezetőinek, résztvevőinek vagy a velük beszélő újságíróknak a szájából.

Szerinte a magyar kormánynak elsősorban az a feladata, hogy a lehető legtöbb fórumon, felületen értesítse polgárait a valóságról.

Elmondta, bíznak abban, hogy a magyar választók nem ostobák, hazugsággal nem téveszthetők meg és a végén a valóság alapján ítélik meg a Fidesz-KDNP politikai tevékenységének értékét, és döntenek arról, hogy a jövőben is ez a kormány irányítsa-e Magyarországot.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×