eur:
391.25
usd:
366.38
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

A hajrájához ért a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb csütörtöki híreket.

2018.03.29. 21:30

Orbán Viktor: sok évtizedre eldől Magyarország jövője

Magyarországon minden harmadik, negyedik választás többről szól, mint a parlament összetételéről; most el fog dőlni Magyarország jövője, de nem négy évre, hanem sok évtizedre - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön a nagykanizsai városi televíziónak adott interjújában.

2018.03.29. 21:25

Gyurcsány: nem elég a nemzetről beszélni, együtt is kell tartani

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az "Orbánnal nincs alku" elnevezésű kampánya keretében tartott csütörtöki egri lakossági fórumán azt mondta: az emberek azért csalódtak a politikában az elmúlt 28 évben, mert azt hitték, a rendszerváltás után úgy fognak élni, mint az osztrákok.

Arról is beszélt, hogy némi keserű tapasztalat árán megtanulta, hogy "a választók többsége nem eszmék, ideológiák alapján dönt, csak jól akar élni, és ha a demokratikus rend ezt nem biztosítja számára, előbb-utóbb elveszti benne a hitét". Hozzátette: ha ezt nem értjük meg, mindig olyan kihívás fogja érni demokratikus világunkat, mint amely elé Orbán Viktor miniszterelnök állítja, aki azt "elrabolja, elfoglalja, tönkreteszi".

2018.03.29. 20:44

Az NVB büntetést szabott ki Orbán Viktorra jogellenes kampány miatt

Csütörtök délutáni ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) másodfokon jogellenesnek nyilvánította Orbán Viktor és Czunyiné dr. Bertalan Judit múlt heti óvodai látogatását.

2018.03.29. 17:47

Ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita lesz a tévében

Április 5-én, három nappal az április 8-i országgyűlési választásokat megelőzően miniszterelnök-jelölti tévévitát tart az RTL Klub.

2018.03.29. 17:36

LMP: négy éve nincs döntés az Öveges-program ügyében

Egy négy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóját elevenítette fel csütörtökön Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a 12 milliárd forintos Öveges-program szerinte "horribilis lenyúlásáról". Az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálta az ügyet, és pénzt követel vissza - mutatott rá Hadházy Ákos, aki a pontos összegről nem tudott beszámolni, de azt jelezte, hogy minimum 350 millió forintról lehet szó.

Magyarországon négy éve folyik az eljárás - folytatta -, és bár az adóhatóság már tényként kezeli a túlárazást és a felesleges beszerzéseket, negyedik alkalommal helyezik át egy másik területre a vizsgálatot. Hadházy Ákos szerint az ügyészség szándékosan húzza az időt, mert "elsikálni" nem tudja az ügyet.

2018.03.29. 15:15

Az internet áfájának megszüntetését ígéri a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy kormányra kerülve nullára csökkenti az internet áfáját, járulékcsökkentéssel segíti a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint növeli az egy gyerek után járó családi pótlékot.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök ismertette pártja gazdasági elképzeléseit. Elöljáróban leszögezte, hogy támogatják az EU közös pénzügyi és adópolitikáját, az energiauniót, a digitális közös piacot, valamint az euró minél előbbi bevezetését. Az ellenzéki pártvezető úgy fogalmazott, hogy a kormányváltás után "függetlenné" teszik a Magyar Nemzeti Bankot, a jegybank vezetőivel szemben szigorú politikai és egyéb összeférhetetlenségi szabályokat fogalmaznak meg.

Gyurcsány Ferenc a céljaik közé sorolta, hogy az uniós támogatások 2020-as csökkenése után tartós, négy százalék körüli gazdasági növekedést érjenek el.

2018.03.29. 14:34

"Ha az ellenzék a Fidesznek összehozza a kétharmadot, a választók vasvillával mennek neki"

Egy dunakanyari település képviselő-jelöltjeinek fórumán járva a hvg.hu azt állapította meg, hogy ha április 8-án „úgy fog össze az ellenzék, mint Leányfalun, akkor Orbán dörzsölheti a tenyerét”.

2018.03.29. 13:26

Fidesz: a kvótarendszer megbukott

A Brüsszelben igen gyakori vendégnek számító Soros György migrációval kapcsolatos véleménye köszön vissza európai uniós javaslatokban, dokumentumokban - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

"Reméljük, hogy Magyarországon a választásokat követően olyan kormány alakul, amely ennek a nyomásnak továbbra is képes ellenállni" - fogalmazott a politikus. Szerinte ha Magyarország elfogadná az EU elnökségi javaslatát, tízezer bevándorlót kellene befogadnia, ami nyilvánvaló fenyegetés az ország biztonságára nézve. A Soros György által támogatott NGO-k igényeinek azonban minden tekintetben megfelel ez a kezdeményezés - tette hozzá Gulyás Gergely, kijelentve ugyanakkor: Magyarország továbbra sem hajlandó befogadni bevándorlókat, a kvótarendszer pedig megbukott.

2018.03.29. 13:21

Kiállt Orbán Viktor mellett Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője

„Orbán Viktor Magyarország erős miniszterelnöke, aki élénkíti az európai politikai vitákat” - mondta a Figyelőnek adott interjúban Manfred Weber.

Úgy látja, hogy a magyar kormányfő kritikus szelleme olyan vitákat is felhoz, amelyekre nagy szükség van unióban, de a konszenzus kialakításra is törekszik.

Hozzátette: az európai szocialisták hiába munkálkodnak a Fidesz Európai Néppártból való kizárásán. Weber szerint a Fidesz erős partnere az EPP-nek és erős szövetséges a polgári értékek európai megvalósításában.

A migránskérdés ügyében Weber közölte, hogy még 2018-ban politikai megoldásra van szükség. Biztosítanunk kell a külső határok védelmét, valamint meg kell tudnunk, kik érkeznek Európába. Ebben Orbán Viktor élen jár, hiszen kerítéssel óvja a szerb-magyar határszakaszt, s ezért nem kritikákat, hanem támogatást érdemel - fejtette ki.

2018.03.29. 11:45

Önálló oktatási tárcát hozna létre a Jobbik

A Jobbik az oktatás politikai, szakmai, anyagi megbecsülését ígéri választási győzelme esetén. Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke szemléletváltást sürgetett a területen annak érdekében, hogy az megfeleljen a 21. század elvárásainak. Kifejtette, a politikai megbecsülést önálló minisztériummal érnék el, ugyanis szerinte a mostani kormányzati struktúra nem kezeli a súlyának megfelelően sem az oktatást, sem az egészségügyet.

2018.03.29. 10:43

Gyurcsány: a választás tétje, hogy normális ország lesz-e Magyarország

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a választás tétje, hogy Magyarország korrupció nélküli, normális ország lesz-e.

Az ellenzéki pártvezető csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, a többség változást akar, aki pedig változást akar, annak annyi a dolga, hogy nem a Fideszre, hanem a demokratikus ellenzékre szavaz, illetve a DK listájára. És akkor könnyebb lesz az élet április 9-én - tette hozzá.

"Semmi mást nem szeretnék jobban, minthogy ez az átkozott hatalom végre megbukjon" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi kormány lényege a korrupció. Korrupt politikusok mindig voltak és lesznek, ám ezt a kormányt most a miniszterelnökig elérő korrupció élteti - mondta.

2018.03.29. 10:37

A kormányszóvivő a választás tétjéről

A kormányszóvivő szerint az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy a bevándorlást elutasító, nemzeti alapú, vagy a külföldi nyomásnak engedő, internacionalista kormánya lesz-e az országnak. Kovács Zoltán a Kossuth Rádióban azt mondta, a kormány az elmúlt nyolc évben mindig nemzeti alapú döntéseket hozott, de vannak olyan politikai csoportok, amelyek szerint a nemzeti alapú gondolkodás idejétmúlt, és helyette internacionalista megközelítést javasolnak.

2018.03.29. 10:30

Szombatig lehet kérni a külképviseleti névjegyzékbe vételt

Még három napig, szombat 16 óráig kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe az a választópolgár, aki április 8-án nem Magyarországon, hanem a 118 külképviselet valamelyikén kíván szavazni.

Akik korábban már külképviseleti névjegyzékbe vetették magukat, de mégis Magyarországon voksolnának, azok is szombatig jelezhetik ezt. Eddig már több mint 49 ezren jelezték a választási irodáknak, hogy külföldön kívánnak szavazni.

Azoknak a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgároknak, akik a szavazás napján külföldön tartózkodnak és ott kívánnak élni választójogukkal, a magyarországi lakóhelyük szerinti jegyzőtől kell kérniük felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe március 31-én 16 óráig. A határidő jogvesztő.

2018.03.29. 10:25

Tarlós: Magyarország identitása az igazi tét

Tarlós István szerint az április 8-ai választáson az igazi tét Magyarország identitása, illetve az ezt alapjaiban befolyásoló tömeges bevándorlás kérdése.

A főpolgármester a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjúban azt mondta: a magyar kormány az egyetlen lehetséges helyes utat iparkodik követni, igyekszik védekezni és felemelni a szavát egy olyan felfogású Európai Unióért, amely az európai népek létérdekeit képviseli. "Még megelőzhető valami sorsfordítóan rossz, amit később elkerülhetetlennek állíthatnak be, ha a jelenlegi ellenzék kezébe kerülne az ország" - fogalmazott. Úgy vélte: a "multikulturalizmus szolgálatába szegődött" ellenzék meghatározó többsége bevándorláspárti, és szándékosan összekeverik a menekült és az illegális bevándorló fogalmát.

"Aki menekült, az szerényen érkezik, bebocsátást kér és tiszteli a befogadó országot. Az viszont nem menekült, aki botokkal, kövekkel kopogtat, követel, fenyegetőzik, gyerekeket hajigál át a kerítésen, és esze ágában sincs integrálódni a polgári életformába" - mondta.

2018.03.29. 10:15

Újabb határidő jár le

Ma délután 16 órakor jár le a külképviseleti megfigyelők bejelentésének határideje. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig mindössze nyolc megfigyelőt vett nyilvántartásba.

A választási eljárási törvény szerint a külképviseletekre a jelöltet állító jelölőszervezetek, valamint a független jelöltek külképviseletenként két-két megfigyelőt bízhatnak meg. A közös jelöltet állító jelölőszervezetek együttesen jogosultak két megfigyelő megbízására. Külképviseleti megfigyelő csak választójoggal rendelkező magyar állampolgár lehet. A külképviseleti megfigyelőt az NVB-nél március 29-én 16 óráig lehetett bejelenteni, ezt követően az NVB ellenőrzi az illető választójogát, és ha rendben találja, a megfigyelőt nyilvántartásba veszi.

2018.03.29. 10:00

Vannak, akik nem élhetnek majd szavazati jogukkal

Aki jövő pénteken 16 óra után kerül kórházba, és április 8-án is ott lesz, az nem tud élni a szavazati jogával – tudtuk meg Pálffy Ilonától, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×