eur:
391.17
usd:
366.33
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb szerdai híreket.

2018.03.28. 22:23

Fidesz: nem segítették a zuglói LMP-s jelöltet

A zuglói Fidesz a zuglói LMP-t vagy annak jelöltjét "semmilyen módon nem segítette, és minden jogszabályt betartva járt el" - így reagált a Fidesz zuglói szervezete arra, hogy az LMP felfüggeszti Barta János párttagságát és visszavonja jelöltségét, miután a választáson a főváros XIV. kerületében induló jelölt elismerte, a Fidesz is gyűjtött neki ajánlásokat. A zuglói Fidesz szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: az ellenzéki pártok a jelenlegi kampányban "láthatóan mindenre képesek". Felhívták a figyelmet arra, hogy ha bármelyik párt vagy képviselőjelölt törvénysértést észlel, akkor kötelessége megtenni a szükséges jogi lépéseket, ellenkező esetben bűnpártolást követ el. Jelezték: ők mindig így járnak el, és arra kérik az ellenzéki pártokat is, hogy ha törvénysértést észlelnek, tegyenek feljelentést az ügyben, de "a pénz és a hatalom megszerzéséért folyó torzsalkodásukból" hagyják ki a Fideszt.

2018.03.28. 22:21

Karácsony: arra kell szavazni, aki tényleges változást akar

Karácsony Gergely szerint április 8-án az ellenzéki jelöltek közül arra kell szavazni, aki tényleges változást akar. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje erről szerda este hajdúnánási fórumán beszélt, ahol bemutatta a pártszövetség hajdú-bihari jelöltjeit. Karácsony Gergely azt mondta, szolgálatra készül, s tíz nap múlva arról döntenek a választók, hogy ő, vagy Orbán Viktor vezesse-e az országot. "Sokkal jobban járnak velem" - tette hozzá a politikus. Demokráciában nem megváltókra, vezérekre, hanem hétköznapi, becsületes, felkészült, csapatban gondolkodó szolgálókra van szükség - jelentette ki. Olyan demokráciára van szükség - tette hozzá -, ahol "a való életben is egyenlők vagyunk", ahol igazságosság van, ahol a férfiak és a nők egyenlők, ahol egyenlő esélye van mindenkinek arra, hogy iskolába járjon, ahol megvalósul a hétköznapi emberek demokráciája. "Ezek a nemzeti ügyek, az én kormányom ezzel fog foglalkozni" - fűzte hozzá Karácsony Gergely. A Fidesznek Magyarország az első - idézte a nagyobbik kormánypárt választási szlogenjét a Párbeszéd társelnöke, de rögtön hozzátette: ez a kevesek Magyarországa, "kihagytak belőle nagyjából tízmillió embert".

2018.03.28. 22:19

Kövér László: az elmúlt négy év volt a legsikeresebb

Április 8-áig, a választás napjáig nincs más teendő, mint arra koncentrálni, hogy a választás jól sikerüljön - mondta az Országgyűlés elnöke Miskolcon újságíróknak szerdán, mielőtt megtartotta lakossági fórumát, amelyre több százan érkeztek. Kövér László szerint a siker nemcsak a Fidesz-KDNP pártszövetségnek, hanem az országnak is fontos. A választás az ország szempontjából akkor lesz sikeres, ha folytathatják azt a munkát, amelyet nyolc évvel ezelőtt elkezdtek - jelentette ki a házelnök. Kövér László úgy látja, az elmúlt négy év volt a legsikeresebb a rendszerváltás óta. Soha nem dolgoztak annyian, mint most, a jövedelmek jelentősen emelkedtek, a családok támogatására egyetlen kormány sem fordított annyi figyelmet és pénzt, mint a jelenlegi - sorolta az eredményeket a fideszes politikus. A házelnök úgy fogalmazott: az agráriumnak is nagyon "szép négy esztendeje volt", az ágazatnak sokáig a megtartó képessége volt a gond, most azonban 50 ezerrel többen dolgoznak itt, mint hét-nyolc évvel ezelőtt. "Minden szépen és jól alakul" - tette hozzá. A politikus hangsúlyozta: van egy jelentős probléma, a világ ami "körülöttünk van, a migránsválság", azok a tervek amelyeket Soros György hálózatában fogalmaznak meg. Ezek arról szólnak, miképp lehetne lecserélni Európa népességét, megtörve a nemzetállamokat, amelyek közül az egyik Magyarország, amelyik ellenáll ennek. Ehhez kapcsolódva azt mondta, az a fontos, hogy április 8-án megvédjük Magyarországot, az elért eredményeket.

2018.03.28. 22:17

Kúria: a helyi bizottságba is delegálhatnak tagot az országos listát állító pártok

A Kúria végzése szerint az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba (oevb) is delegálhatnak tagot az országos listát állító pártok, nem csak a szavazatszámláló bizottságokba. A Kúria szerdán hozott, és a bíróság internetes oldalán közzétett végzésében megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, és megállapította, hogy a DK által a pesterzsébeti választási bizottságba delegált tag megbízása megfelel a törvényi feltételeknek, az elfogadható. A DK március 19-én bejelentette delegáltját a budapesti 16-os oevb-be. Az oevb a megbízást visszautasította, arra hivatkozva, hogy abban a választókerületben a DK nem állított jelöltet, ezért nem jogosult oevb-tag megbízására. A Nemzeti Választási Bizottság helybenhagyta az oevb döntését. Döntésében arra hivatkozott, hogy az oevb feladat- és hatásköre, illetve illetékessége kizárólag az egyéni választókerületi választáshoz kapcsolódik. Az NVB hivatkozott arra is, hogy az országos lista vonatkozásában a választókerület az egész ország, a jelölőszervezet az egész ország területére, nem pedig az egyéni választókerületben állítja listáját. (A DK, mint országos listát állító párt, az NVB-be jogosult tagot delegálni.) A szavazatszámláló bizottságba pedig a jogszabály azért teszi lehetővé akár az egyéni jelölt, akár az országos lista jogán való delegálási lehetőséget, mert a szavazatszámláló bizottság feladatai ellátása során az egyéni jelölt és az országos listás választás lebonyolításában is részt vesz - magyarázták. A DK azonban bírósági felülvizsgálatot kért a Kúriától, amelynek Lomnici Zoltán vezette tanácsa szerdán megváltoztatta az NVB döntését.

2018.03.28. 22:14

Pálffy Ilona: elrettentő büntetéseket kellene kiszabni

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint a felgyorsított büntetetőeljárásokon keresztül, a megfelelő büntetésekkel lehetne megakadályozni az ajánlásokkal kapcsolatos visszaéléseket.

2018.03.28. 22:13

Gyurcsány Ferenc palacsintával és lángossal kampányol

Bár tisztázódtak az álláspontok, nem várható sokkal komolyabb ellenzéki együttműködés, csupán néhány egyoldalú visszalépés – vélekedett a Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

2018.03.28. 15:36

Az LMP kizárja zuglói jelöltjét

Az LMP felfüggeszti a zuglói jelölt, Barta János párttagságát és visszavonja jelöltségét - közölte a párt.

2018.03.28. 15:16

A kormány nyilvánosságra hozta az adatigénylési dokumentumot

A kormány nyilvánosságra hozta azt az adatigénylési dokumentumot, amely álláspontja szerint bizonyítja, hogy a "Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez".

"A Soros-hálózat embere az állami tulajdonba került lakások listáját akarja megkapni" - írták a kormány Facebook-oldalán a feltöltött dokumentum mellé, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján ismertetett. Az államtitkár akkor azt mondta, március 7-én adta be kérelmet egy olyan ügyvéd, "aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz". Közölte azt is: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll minden fajta bírósági eljárás elé.

2018.03.28. 15:13

A Jobbik újra törvénymódosítással lépne fel a végrehajtói túlkapások ellen

A Jobbik újra benyújtotta az Országgyűlés elé azt a törvénymódosító csomagját, amely szerintük védelmet nyújthat a bajba került devizahiteleseknek a végrehajtói túlkapásokkal szemben.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt parlamenti képviselője elmondta, a kormány kilakoltatási moratóriuma nem sikerült teljes körűre, ezért hetente kapnak hírt arról, hogy folytatódik a lakások kiürítése. A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást, továbbá megállítaná a tartozások mesterséges duzzasztását és a végrehajtói "vegzálást". Utóbbiról szólva elmondta, nem engednék, hogy a végrehajtók levonásai veszélyeztessék az adósok létfenntartáshoz szükséges jövedelmeit.

2018.03.28. 14:47

Választás: ezt tanácsolják az átjelentkezőknek

A Nemzeti Választási Iroda azt kéri, hogy aki az országgyűlési választáson külképviseleten, vagy a lakóhelyétől eltérő másik magyarországi településen kíván szavazni, ne hagyja az utolsó pillanatra a kérelem benyújtását.

2018.03.28. 13:34

Fidesz: Soros emberei már gőzerővel keresik a lakásokat a migránsok elhelyezésére

"Soros emberei" már gőzerővel keresik a lakásokat a migránsok betelepítéséhez. Karácsony Gergely, Vágó Gábor és a "Soros-hálózat" is hozzálátott a lakások összeírásához a migránsok betelepítéséhez - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság embereihez köthető a lakáslistáról szóló közadatkérés - tette hozzá.

2018.03.28. 13:30

A letelepedésikötvény-program megszüntetését ígéri a DK

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha kormányra kerül, már másnap megszüntetik a letelepedésikötvény-programot.

Gréczy Zsolt azt mondta, hogy a kormány "néhány fideszes gazember meggazdagodásának kedvéért" ember-, kábítószer és fegyverkereskedőket, valamint terrorizmust és háborús bűncselekményeket finanszírozó bűnözőket enged be Magyarországra. A program hatalmas üzlet, főleg "Rogán Antal és üzlettársai számára", akik offshore cégeken keresztül tíz- és százmilliárdokat kereshetnek rajta - fogalmazott. A politikus ennél is nagyobb problémának nevezte, hogy elmarad a jelentkezők szigorú ellenőrzése, ezért nem sikerül kiszűrni a bűnözőket és terroristákat.

Gréczy Zsolt a sajtótájékoztatón a 444 és a Direkt36 információira hivatkozott, amelyek szerint az elmúlt években magyar letelepedési kötvényt vásárolt több olyan személy is, akik komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek Magyarország és az Európai Unió számára.

2018.03.28. 13:08

MSZP: be kell vezetni a szociális életpályát

Az MSZP-Párbeszéd szerint záros határidőn belül be kell vezetni az életpályát a szociális ágazatban dolgozóknak. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke azt mondta, az életpálya bevezetése mellett azt javasolja majd a Karácsony-kormánynak, hogy az összevont ágazati bérpótlék épüljön be az alapbérbe.

"Akadálymentesíteni" kell a nyugdíj melletti munkavégzést a szociális ágazatban - sorolta javaslatait az országgyűlési képviselő.

2018.03.28. 13:05

Visszalép az Együtt egyik jelöltje

Az Együtt egyoldalúan visszalépteti jelöltjét, Huszvári Erzsébet Máriát Budapest 12. számú választókerületében a DK-s Hajdu László javára.

2018.03.28. 12:53

Ötpárti lenne a parlament

Tizenegy nappal a parlamenti választás előtt változatlanul őrzi előnyét a Fidesz-KDNP, a kormánypártok akár 50% feletti szavazataránnyal is számolhatnak – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Várhatóan egyébként ötpárti lenne a parlament, a Jobbikra 15%, míg az MSZP-Párbeszéd listára 11%, az LMP és a DK listáira pedig egyaránt 8% szavazna.

2018.03.28. 11:22

Szabó Tímea: lelepleződött a rezsihazugság

A Párbeszéd társelnöke szerint szó sincs arról, hogy minden család 12 ezer forintos visszatérítést kap, a 12 ezer forint valójában a legtöbb esetben családonként 400-3000(!) forint. Az MSZP-P képviselőjelöltje állítása mellé egy fotót is közölt Facebook-oldalán.

"Karácsony Gergellyel mi vállaljuk, hogy minden panelháznak és társasháznak uniós forrásból önrész nélküli vissza nem térítendő támogatást adunk az energiahatékony felújításra (hőszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés), amivel 50%-kal is csökkenthető a rezsiköltség" - tette hozzá.

2018.03.28. 11:17

Sikeres főpróba

Sikeres volt a választási informatikai rendszer főpróbája - mondta a Nemzeti Választási Rendszert üzemeltető IdomSoft Zrt. választásirendszer-fejlesztési igazgatója.

Deményné Kertész Krisztina közölte: a keddi "kosztümös főpróba" célja az volt, hogy a választási apparátus begyakorolhassa a választásnapi feladatokat és ezeket majd a választás napján készségszinten alkalmazhassák. A főpróbán 2550 ügyintéző dolgozott fel és rögzített adatokat a rendszerben. Az informatikai rendszerek működnek, a választási igazgatásban dolgozók felkészültek a választásra - jelentette ki.

2018.03.28. 11:10

Elemzők: ez a legnehezebben mérhető választás a rendszerváltás óta

A szavazási és az átszavazási hajlandóságot a legnehezebb mérni az idei választás előtt – hangzott el azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyen közvélemény-kutató cégek vezetői beszéltek munkájuk kihívásairól és aktuális méréseikről. A rendezvényen a Nézőpont, a Publicus, a Republikon, az Iránytű, a Závecz Research, a Tárki, a Századvég és az IDEA adatait ismertették.

2018.03.28. 09:59

Lejár egy újabb fontos választási határidő

Aki április 8-án nem lesz Magyarországon, de élni kíván szavazati jogával, az most szombatig, tehát március 31-ig jelezheti ezt a szándékát – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda vezetője. Pálffy Ilona arról is beszámolt, hogy már megérkeztek az első külhoni voksok.

2018.03.28. 09:56

Az Együtt megszüntetné a kancellári rendszert

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője szerint a Fidesz súlyos károkat okozott az oktatásban. Közleményében jelezte, hogy az Együtt kezdettől fogva ellenezte a kancellári rendszer bevezetését, többször kezdeményezte a megszüntetését is. Az Együttnek kidolgozott programja van a felsőoktatás helyreállítására is, melynek egyik sarokpontja a kancellári rendszer megszüntetése, az egyetemek autonómiájának helyreállítása - tette hozzá.

2018.03.28. 09:45

Tuzson: adatbázist építenek a "Soros-szervezetek"

Adatbázist építenek a "Soros-szervezetek" Magyarországon - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1-en.

Az államtitkár azt mondta, hogy az említett szervezetek már igényelte adatokat az üresen álló laktanyákról, az állami és a magánlakásokról. Nyilatkozataikból is kitűnik, hogy olyan adatbázis épül, amely alkalmas arra, hogy ha a migránsok akár egy áttelepítési kvóta révén, akár a határokon keresztül megérkeznek, akkor a segítségével el lehet őket helyezni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×