eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Pálffy Ilona: elrettentő büntetéseket kellene kiszabni

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint a felgyorsított büntetetőeljárásokon keresztül, a megfelelő büntetésekkel lehetne megakadályozni az ajánlásokkal kapcsolatos visszaéléseket.

Az NVI elnöke azzal kapcsolatban, hogy egyes pártok azt sürgették az elmúlt napokban, hogy az NVI ellenőrizze az összes leadott ajánlóívet és szűrje ki a hamis ajánlásokat, hangsúlyozta, a törvény erre nem ad felhatalmazást az irodának.

Hozzátette: az aláírások összehasonlítását a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplővel egyébként is lehetetlennek tartja, ahhoz "millió írásszakértőt kellene kirendelni".

Mint mondta, ha az állampolgár arra gyanakszik, hogy visszaéltek az adataival, a választást követő 90. napig a helyi választási irodától kérheti azon jelölőszervezetek listáját, amelyek ívén szerepelt az ajánlása és ez alapján büntetőfeljelentést tehet.

Úgy vélte azonban, hogy

a büntetőeljárásokat kellene felgyorsítani, hogy azok még a választás előtt lezáruljanak, és elrettentő büntetéseket kellene kiszabni.

Szavai szerint a választási rendszer - hogy a választópolgárok ajánlóíveken ajánlják a jelölteket és egy választó több jelöltet is ajánlhat - demokratikus, ugyanakkor azért, mert egyesek visszaélnek vele, még nem kellene az alapvetően jó és demokratikus rendszert megváltoztatni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×