eur:
393.88
usd:
368.57
bux:
66444.41
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke lakossági fórumot tart a budapesti K11 Művészeti és Kulturális Központban 2018. március 27-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Gyurcsány Ferenc palacsintával és lángossal kampányol

Bár tisztázódtak az álláspontok, nem várható sokkal komolyabb ellenzéki együttműködés, csupán néhány egyoldalú visszalépés – vélekedett a Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az elmúlt hetekben sem léptek közelebb az ellenzéki pártok az együttműködéshez, ám tisztázódtak az álláspontok – vélekedett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

„Nagyon világos a kormányváltó szándékú választó előtt, hogy melyik párttól mire számíthat,

a Jobbiktól nem számíthat együttműködésre, az LMP-től nem számíthat együttműködésre, a DK-tól és az MSZP-től igen. Mi 61 helyen nem fogunk elindulni versenyezni, azért, hogy elkerüljük a – ha úgy tetszik – politikai testvérháborút” – fogalmazott a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc azt valószínűsítette, hogy a választásokig már nem is lesznek együttműködési tárgyalások, csupán egyoldalú visszalépésekre lehet számítani. Szerinte több kisebb demokratikus ellenzéki párt kisebb gesztusokat még megtehet, hogy a végén ne ők legyenek a „nem várt kudarc okozóiként a népharag alanyai”.

Listájára a DK azon körzetekben is kampányol, ahol az MSZP-vel kötött megállapodása értelmében nem indított egyéni képviselő-jelöltet, mivel – mint Gyurcsány Ferenc mondta –

bizonyos körzetekben, ahol akár több mint 20 listára is leadhatják szavazatukat a választók, nem egyszerű kiigazodni a lehetőségek között.

Újszerű kampányeszköz

Nem nevezhető szabadnak az április 8-ai parlamenti választás, mivel nem azonos feltételekkel és erőforrásokkal jutnak el a választókhoz az ellenzéki és a kormánypártok – vélekedett a DK elnöke, majd rámutatott, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal lehetőségei mellett ő maga személyesen a Facebook Messengert is használja.Gyurcsány Ferenc szerint 100-150 ezer fiatalt érhet így el a választásokig.

„Mindenki használja a Facebook-ot, mi is használjuk, leginkább azt használjuk, de részben ez is pénz kérdése” – jegyezte meg, majd hozzátette:

„Messenger üzeneten naponta váltok most szót növekvő számban több tízezer emberrel”.

A pártelnök módszeréről is beszámolt. „Felteszek egy dilemmát, egy kérdést, de akár egy főzős képet, utána megkérdezem, hogy te inkább a lángost szereted vagy a palacsintát” – árulta el Gyurcsány Ferenc. „Automatikusan – attól függően, hogy mit válaszol – mennek az én vissza-üzeneteim, és ezt naponta egyszer eljárszom, most már vagy 50 ezer emberrel, és ez naponta növekszik vagy 5-10 ezerrel” – tette hozzá. A DK miniszterelnök-jelöltje elismerte, hogy a választásokhoz közeledve a vele üzeneteket váltó fiatalokat szavazásra fogja ösztönözni, de szerinte ezt ők is sejtik.

A politikus kitért arra is, hogy mindig maga írja meg a napi felvetéseit és a reakciókra adható válaszait, a beszélgetések technikai lebonyolítását azonban nem ő maga végzi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×