eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az országos pártlistás szavazólap levélben történő szavazásra készült mintáját mutatja Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője a külföldön élő magyar választók levélcsomagjainak postázásáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az NVI Alkotmány utcai székházában 2018. március 19-én. A szavazólapon 23 pártlista neve szerepel. A Nemzeti Választási Iroda ezen a napon megkezdte a levélcsomagok postázását.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Lejár egy újabb fontos választási határidő

Aki április 8-án nem lesz Magyarországon, de élni kíván szavazati jogával, az most szombatig, tehát március 31-ig jelezheti ezt a szándékát – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda vezetője. Pálffy Ilona arról is beszámolt, hogy már megérkeztek az első külhoni voksok.

378 ezer választópolgár kérte, hogy levélszavazattal vegyen részt az országgyűlési választásokban. Akik személyes átvételt kértek, hétfőtől vehetik át a külképviseleten a dokumentumokat, azoknak pedig, akik postai kézbesítést igényeltek, múlt hét hétfőn ment ki a szavazólap. Keddig 176 levélszavazatot küldtek vissza – tájékoztatott Pálffy Ilona.

A borítékot kinyitják, hogy feldolgozzák a nyilatkozatokat, a szavazólapokat azonban csak április 8-án este hét órától tekinthetik meg.

A levélszavazatok előzetes feldolgozása jövő hét elején kezdődik

– tette hozzá.

A Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó állampolgárok a külképviseletekre jelentkezhetnek be levélben, személyesen vagy online március 31-én 16 óráig. Az ő számuk jóval meghaladja a négy évvel ezelőttit:

jelenleg 47 280 személy kért külképviseleti szavazást

– emelte ki a Nemzeti Választási Iroda vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×