eur:
389.01
usd:
361.34
bux:
68698.95
2024. május 7. kedd Gizella

Kampányhírek percről percre

Egyre inkább felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb hétfői híreket.

2018.03.19. 20:08

Gyurcsány Ferenc: a DK nem akar revánspolitikát folytatni

A Demokratikus Koalíció (DK) kormányra kerülve nem folytatna revánspolitikát, mert a DK-nak a kormánnyal van vitája, nem a kormány szavazóival - mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök egy, a Szakszervezetek Házában tartott hétfői budapesti fórumon. Hozzátette, nem léphetnek arra az útra, amire a miniszterelnök lépett, amikor március 15-én megfenyegette politikai ellenfeleit. A politikai elszámoltatás a választásokon történik, az igazságszolgáltatás pedig maradjon független a kabinettől és a politikától, mert "aki népítéletet ül, (...) előbb-utóbb őfölötte is népítéletet fognak ülni" - fogalmazott az ellenzéki politikus a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a választás közeledtével egyre jobban bizakodik. Az emberek dühösebbek, elszántabbak és a korábbiaknál jobban értik a választási rendszert - jelentette ki. A szavazók értik, hogy a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltre kell szavazni, függetlenül attól, hogy kik állnak hozzájuk a legközelebb - érvelt a politikus.

A jelenlegi kormány alapvetően a bűnre épül, "szemérmetlenül és átlátszóan lopnak (...), meg sem fordul a fejükben, hogy egyszer valaki számon kéri rajtuk" - fogalmazott. A kormányváltás után Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, és megszüntetik azt az állapotot, hogy a hatalomhoz közel állók kontroll nélkül lophassanak - tette hozzá.

2018.03.19. 17:13

Molnár Gyula: elkeserítőek, színvonaltalanok az egyeztetések

Az MSZP elnöke szerint teljesíthetetlen feltételek hangzottak el a vasárnapi, a választási együttműködésről tartott ellenzéki megbeszélésen. Molnár Gyula álláspontja átgondolására kéri az LMP-t, és azt mondta, ezeken a mindenkinek feltételeket szabó tárgyalásokon "nem nagyon" kívánnak részt venni, nyitottak ugyan, de bizonyos határokat nem tudnak átlépni.

2018.03.19. 16:41

DK: A rendőrség lefoglalta a Fidesz és Lévai Katalin pártjának erzsébetvárosi ajánlóíveit

A DK közleménye szerint Budapest VI-VII. kerületében választási csalást követett el a Fidesz és a Lévai Katalin vezette Lendület Párt. Más aláírásokkal, de 341 ember adatait átmásolták a fideszes ajánlóívekről Lévaiék ajánlóíveire. Ez bűncselekmény, ezért a körzetben induló, jelenleg is DK-s országgyűlési képviselő, Oláh Lajos feljelentést tett. A rendőrség lefoglalta mindkét, választási csalást elkövető párt ajánlóíveit - közölte a DK. Oláh Lajos szerint nincs helye a politikában, annak, aki választási csalást követett el, ezért Bajkai István fideszes jelöltnek vissza kell lépnie a választástól.

2018.03.19. 16:39

Feljelentést tesz a Fidesz

Feljelentést tesz a Fidesz a Jobbik ellen a választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt. A Fidesz-frakció MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hangfelvétel bizonyítja, hogy Farkas Gergely, a Jobbik jelöltje pénzt ajánl a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjének, hogy lépjen vissza. Az Origón megjelent cikkben meghallgatható a felvétel.

2018.03.19. 15:40

Fidesz: a Soros-hálózat be akar avatkozni a magyar belpolitikába

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy Soros György és a hozzá köthető civilek már illegitim módon, antidemokratikus eszközökkel külföldi szervezeteken, minisztériumokon, kormányokon keresztül akarnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra, akarják befolyásolni a magyar belpolitikát - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. Gulyás Gergely szerint egyre több bizonyíték utal erre: például a The Jerusalem Post által a közelmúltban közölt írás, valamint egy hangfelvétel, amelyről egy Soros György által támogatott szervezet vezetője elismeri, hogy ő hallható rajta. Véleménye szerint ezek minden eddiginél durvább együttműködést, konspirációt feltételeznek, azt, hogy egy magyar állampolgár a saját hazájával szemben egy másik kormányhoz fordul, hogy Magyarországon működő és munkahelyeket teremtő cégeket próbáljon a saját politikai céljaira felhasználni. Rámutatott a Magyar Idők által közöltekre, amelyek szerint ezen szervezetek olyan illegális adatbázis építésére törekednek, méghozzá titokban, amelyek az illegális bevándorlók Európába jutását segítik.

Szólt arról a hangfelvételről is, amely szerint Farkas Gergely, a Jobbik képviselője anyagi ellenszolgáltatást kínál cserébe az LMP egyik jelöltjének visszalépéséért. Gulyás Gergely elmondta: ha az ügyben nem indul hivatalból eljárás, a Fidesz tesz feljelentést.

2018.03.19. 15:31

Gyurcsány: a kormányváltást veszélyeztetheti az LMP

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az LMP "mandátumok sorát" veheti el az ellenzéktől és veszélyeztetheti a kormányváltást azzal, ha koordináció nélkül indítja el fővárosi jelöltjeit.

2018.03.19. 14:42

A Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházyval szemben

A Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével szemben - nyilatkozta a közmédiának Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kormánypárti politikus az eljárás kezdeményezését azzal indokolta: az LMP társelnöke az elmúlt napokban beismerte, hogy 20 millió forintos nagyságrendben költött "luxushobbijára", a magánrepülőgép-vezetésre, azonban az interneten elérhető vagyonnyilatkozata alapján nem látni ennek a forrását. Hadházy Ákosnak lehetősége lett volna tisztázni az ügyet, azonban ehelyett újabb és újabb hazugságokba és egymásnak ellentmondó állításokba bonyolódott - tette hozzá.

2018.03.19. 14:38

Az NVI megkezdte a levélcsomagok postázását

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn megkezdte a levélcsomagok postázását a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgároknak - jelentette be az iroda elnöke.

2018.03.19. 13:23

Gyurcsányék pert indítanak a részegségről beszélő LMP-s ellen

Vágó Gábor LMP-s politikus részegséggel vádolta a DK vezetőit.

2018.03.19. 13:23

Így állnak a pártok a választás hajrájában

A Századvég Alapítvány szerint a kormánypártok szavazótábora aktivizálódott. Nem változott a Fidesz-KDNP támogatottsága – véli a Nézőpont Intézet. A Publicus Intézet felmérése alapján nőtt a Fidesz támogatottsága. A januárra elbizonytalanodott szavazói többségét a kormánypártnak sikerült visszanyernie – jelentette ki a Medián.

2018.03.19. 12:25

Lázár János: régi szövetségest veszíthet Hódmezővásárhely

Tíz nappal a határidő előtt megépült a hódmezővásárhelyi elkerülő út, ezért még a héten átadják a forgalomnak – jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra figyelmeztette Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármesterét, hogy nem érdemes háborúznia Orbán Viktorral és a Fidesszel.

2018.03.19. 09:28

Medián: nőtt a Fidesz támogatottsága

A januárra elbizonytalanodott szavazói többségét a kormánypártnak mostanra sikerült visszanyernie – ezt mérte a HVG számára március elején a Medián. A tíz nappal ezelőtti pillanatfelvétel szerint hatszázezer ember akar szavazni, de nem árulja el, van-e már pártja.

2018.03.19. 09:28

Tárgyal az LMP és a Jobbik

Egyeztetést tart hétfőn Vona Gábor, a Jobbik, valamint Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje. A tárgyalást vidéken tartják, és a pártok nem tájékoztatják a nyilvánosságot utána az elhangzottakról. Vona Gábor azt mondta vasárnap: még nincsenek konkretizálva találkozó részletei, de nyitott a párt irányába. Hozzátette: a választás előtt és után sem kíván összefogni a Jobbik a Fidesszel az MSZP-vel és a DK-val. Az LMP miniszterelnök-jelöltje előzőleg az ellenzéki egyeztetés fontosságáról beszélt. Szél Bernadett azt mondta: pártja jelen lesz minden találkozón, amelyektől azt várja, hogy az ellenzéki oldal két egymástól legtávolabb lévő blokkja szóba álljon egymással a kormányváltás érdekében. Vasárnap a baloldali pártok egyeztettek, de a találkozó megállapodás nélkül zárult.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×