eur:
391.05
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: YouTube/LU7 Television Clips Xtra

Videóra vették: vérszomjas bohóc terrorizál egy skót falut

Közeleg a Halloween és ilyenkor az angolszász világban, de már máshol is megjelennek a boltokban az ijesztgetős ünnep horrorkellékei. Stephen King és az Az című könyvéből készült filmek a széles körben elismert bohócfóbiát lovagolták meg. És most csatlakozott a trendhez egy álmos skót falu rejtélyes lakosa is, aki a hírek szerint egy rémisztő jelmezbe öltözve tartja rettegésben a többieket.

A Stephen King-féle gyerekgyilkos Pennywise karaktert idéző fehér ruhában és maszkban flangáló, borzas parókát viselő és kezében egy pirosasrózsaszín lufit tartó horrorbohóc a skóciai Észak-Ayrshire megye Skelmorlie falujának sötét utcáin tűnt fel.

A közösségi médiában megjelentek az elhagyatott utcákon a sötétben pózoló bohóc rémisztő fotói, majd letörölték őket. Viszont van Facebook-oldala, Cole Deimos néven. (Deimosz a görög mitológiában a félelem istene).

A téma természetesen médiacsemegének bizonyult és egyre-másra kezdtek megjelenni a jelentések a rettegésben élő falusiakról. Ennek nyomán a bohóc a múlt héten kiposztolt egy „a médiának címzett üzenetet”.

Videó - inkább csak erős idegzetűeknek!

A felvételen fenyegető rímekbe szedte mondandóját, aminek egy része hevenyészett magyar fordításban így hangzik:

„Nos, igen, igen, igen, nekem ismét hírem ment. Mi van, ha ocsmány mosolyom a kamerába tolom?”

A Facebook-profil gazdája – erős skót akcentussal beszélve – azt mondja: egy „bohócképzőben” tanult és helyi lakos. Az elmaszkírozott ijesztgető válaszolt az egyik falusi megjegyzésére is, hogy azért törölte korábbi posztjait, mert „túl sokan savazták”.

„Hát, ez mekkora hülyeség!” – mondta eltorzított hangon.

Megszólaltak a skóciai rendőrök is, akik elmondták, hogy „tudnak a bohóc posztjairól”, de amikor a Sky News felhívta őket, egy szóvivő azt mondta, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés.

Kapjatok el, ha tudtok!

A skelmorlie-i bohóc először 2021-ben tűnt fel és mostani üzeneteiben a rendőrökkel és a médiával élcelődik.

„Azt hiszik, érdekel? Amúgy is, először el kéne hogy kapjanak, úgyhogy kapjatok el, ha tudtok!”

„Ez a bohóc nem vágyik hírnévre, dicsőségre vagy aranyra, csak játszani akar ebben az álmos városkában... gyertek hát, és tanuljatok meg félni a Skelmorlie Bohóctól!”.

Mindezzel kultikus figurává vált, néhány kommentelő megjegyezte, hogy ő minden bohócok legjobbika és hogy ne hagyja abba.

Nyomára bukkant a „félelmet nem ismerő” riporter

Az ITV televízió félbulvár programja, a This Morning a rémes nevettető nyomába eredt és rá is talált.

Mint az utcákon lufikat hagyó bohóc a riporternek elmondta, csak „játék az egész, nincs szó többről” és felszólította a falusiakat: oldják meg a rejtvényt a hátrahagyott utalásokból, „mielőtt kifutnának az időből”.

Ismét rímekbe szedve mondandóját arról beszélt, hogy „Indiától Amerikáig mindenki tudni akarja, ki a bohóc, de milyen játék az, amiben nincs játékos?”.

Amikor Isla Traquair riporter a kamera elé állította – természetesen egy lufival a kezében – az ijesztő külsejű kreatúrát és megkérdezte tőle, örül-e hírnévnek, akkor türelmetlenül visszavágott.

„Nem figyeltél? Már elmondtam, hogy szórakozás az egész. Ijesztő témájú játékokat találok ki, általában Halloween idején. A falunak össze kell állnia és megoldani a rejtvényt a hátrahagyott nyomok alapján... meg kell oldaniuk, hogy eltűnjek. Szerintem izgalmat és rejtélyt szült a megjelenésem. De most, ha veszítenek, akkor eltűnök és véget ér a móka”.

Amiből azonban első látásra kiderül, hogy valakik biztosan ismerik a bohóc kilétét: profi módon felvett klipjeit egy másik személy rögzíti – hacsak nem kezel ő maga mesteri módon egy kamerával ellátott drónt, úgy, hogy a nézők azt ne látnák.

Nagy-Britanniában nem ez az első „bóhócpánik”: 2017-ben a Stephen King-könyvet idéző „gyilkos bohócok” ijesztgették az embereket három angol megyében Halloween előtt és a rendőrség legkevesebb 14 bejelentést kapott 24 óra leforgása alatt – írta a Daily Mail.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×