eur:
392.82
usd:
367.12
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Szájmaszkot viselő rendőrök járőröznek a moszkvai Vörös téren 2020. április 17-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök április végéig meghosszabította a koronavírus-járvány miatt bevezett kijárási korlátozásokat.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Beteg az orosz elnöki szóvivő, 3 miniszter és 5 képviselő

Oroszországban a miniszterelnök mellett öt képviselő, a kulturális miniszter és az elnöki szóvivő is koronavírus beteg lett. Dmitrij Peszkovot Putyin elnök szóvivőjét kórházba vitték.

Az oroszországi koronavírus-fertőzéses esetek száma meghaladta a 242 ezret és ezzel az ország világviszonylatban már a második. Igaz, a 2212 eddig elismert halálesettel messze lemaradt a súlyosan érintett Egyesült Államok, Nagy-Britannia és néhány más európai ország mögött.

A Covid-19 ugyanakkor már a hatalom legfelsőbb köreit ostromolja. Az április 30-án megbetegedett Mihail Misusztyin miniszterelnök hírek szerint már a gyógyulás útján jár.

Lassabban gyógyul Putyin sajtófőnöke, mint a felesége

Az új betegek között van viszont Dmitrij Peszkov, Putyin elnök szóvivője, akit feleségével együtt kórházba vittek.

A hivatalos közlés szerint Peszkov legutoljára már több, mint egy hónapja, áprilisban találkozott főnökével – azaz régebben, mint ami a Covid-19 betegség lappangási ideje.

A sajtófőnök felesége, Tatjana Navka műkorcsolyázó azt írta az Instagramon: férje esetében „kicsit komplikáltabb” a betegség, mint nála.

„Én javulok, nem köhögök és még antibiotikumot sem kellett szednem, úgy tűnik a nők tényleg könnyebben megküzdenek ezzel a vírussal” – írta a feleség, hozzátéve, hogy Peszkov helyzete „kontroll alatt van”.

Peszkov mellett Olga Ljubimova kulturális miniszter és Vlagyimir Jakusev az Építési és lakhatási Minisztérium vezetője és most már az Állami Duma öt képviselője, köztük Okszana Puskina helyettes házelnök is beteg.

Covid-19-betegek haltak meg egy kórháztűzben

Az orosz koronavírus-hírek közé tartozik az a szomorú eset, hogy öt ember halt meg egy szentpétervári covid-kórházban egy tűzben. Az áldozatok egy része még lélegeztetőgépen volt.

A régi orosz fővárosból érkező hírek szerint 1500 ottani orvos és egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal.

Felgyógyult viszont az ország legidősebb koronavírus-betege, a 100 éves Pelageja Pojarkova.

Közben Moszkvában minden közterületen maszkot kell viselni, miközben a patikákból elfogynak a hőmérők.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×