eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Nobel-díjas orvosprofesszor állítja, hogy ipari baleset terméke a koronavírus

Genetikailag manipulálták és az AIDS-t okozó HIV-vírus szekvenciáit tartalmazza a mostani világjárványt okozó koronavírus. Ezt állítja egy Nobel-díjas francia orvosprofesszor, óriási vihart kavarva ezzel a francia tudományos és médiaberkekben.

A Luc Montagnier professzor nyilatkozatát követő órákban valóságos dühöngés tört ki a francia sajtóban. Ennek egyik oka az, hogy a tudós az elmúlt években többször is tudománytalannak minősített állásfoglalást tett, például egyes védőoltásokkal kapcsolatban, melyek miatt a francia tudományos közösség egy része marginalizálta, és a média nagy része is ellene fordult.

A mostani vihar azzal kezdődött, hogy a 2008-ban két másik társával együtt a HIV-vírus felfedezéséért orvosi Nobel-díjjal kitüntetett, ma 87 éves tudós néhány napja a „Doktor, miért?” című, orvosok által működtetett, egészségügyi kérdésekre szakosodott internetes portálnak telefonos interjút adott.

Ebben azt állította, hogy

a világjárványt okozó koronavírust eredetileg, nagy valószínűséggel, egy kínai laboratóriumban genetikailag manipulálták.

Szerinte máig ismeretlen kutatók valószínűleg AIDS-elleni védőoltáson dolgozhattak, amúgy feltehetően részben amerikai finanszírozással.

Az orvosprofesszor szerint valószínűsíthető, hogy az oltás hordozójának, azaz „vektorának” egy koronavírust használhattak, és e vírus RNS-ébe, azaz ribonukleinsavába, HIV-vírus szekvenciákat iktattak be. Erre a következtetésre jutottak kollégájával, a biomatematikus Jean-Claude Perezzel, akivel a vírus genomját közelről megvizsgálták.

A két tudós első körben hat HIV, illetve SIV, a HIV-hez közelálló, úgynevezett majom immundeficiencia-vírus „részletet” talált a jelenlegi koronavírus genomjában, de maláriavírus-szekvenciát is fölfedezték.

Luc Montagnier professzor az interjúban azt mondta, egy indiai kutatócsoport korábban megpróbált a fent említett adatokról beszámolni, de akkora nyomás alá kerültek, hogy munkájukat vissza kellett vonniuk.

A francia Nobel-díjas tudós szerint

a Covid-19 járványt előidéző vírus egy „ipari baleset” terméke lehet,

amely laboratóriumból kikerülve megfertőzte a világot. A koronavírusban található HIV-vírus szekvenciák szimmetrikus elrendezése szerinte emberi beavatkozásra utal.

„Amikor néhány hónapja az irániak lelőttek egy repülőgépet, elismerték, hogy tévedés történt. Ehhez hasonló módon a legjobb az lenne, ha a kínai vezetés megmondaná az igazat arról, hogy pontosan mi történt a vuhani laboratóriumban” – mondta Luc Montagnier. Majd hozzátette: már csak azért is, mert a tudományos igazságot nem lehet elhallgatni, az előbb-utóbb napvilágra fog kerülni.

A nyilatkozatot követően a francia sajtóban megszületett írások egyöntetűen cáfolták Montagnier és Perez megállapításait, olykor kifejezetten felháborodott hangon. A különböző lapok által megszólaltatott kutatók egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy egy nagyon rövid HIV-vírus szekvencia véletlenszerűen számos élő szervezetben fellelhető, az önmagában nem jelent semmit. E vélemények szerint

gyakorlatilag kizártnak tekinthető, hogy valakik a koronavírust genetikailag manipulálták volna.

A kérdés kapcsán talán a legkiegyensúlyozottabb anyagot produkáló Le Point liberális hetilap megkereste a vírus genomjának dekódolását elvégző Jean-Claude Perezt, szembesítve őt a többi tudós véleményével.

Még nincs vége

A biomatematikus azonban azt mondta, Luc Montagnier-vel közösen hamarosan egy újabb cikket tesznek közzé, melyben kimutatják, hogy az eddig azonosított hatnál több HIV és SIV szekvenciarészlet található a koronavírusban. „Egyeseket tökéletes pontossággal illesztettek egymás mellé” – fogalmazott Jean-Claude Perez.

Luc Montagnier szerint mivel emberi beavatkozásról van szó, a beillesztett szekvenciákat „interferáló sugárzással” lehetne megsemmisíteni. Hozzátéve, mivel a természet nem tolerál bármilyen molekuláris struktúrát, a módosított részek terjedés közben maguktól kikerülnek majd a vírusból, de addig sok ember fog még meghalni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×