eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke beszédet mond a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen a fővárosi Batthyány téri kikötőben álló Budapest Hajón 2019. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Már a második ellenzéki párttal tárgyal a Magyar Közösségi Összefogás

Kormányváltást, tisztességes Szlovákiát! – fogalmazta meg közösen az MKÖ és a legerősebb ellenzéki szlovák párt.

A szlovák demokratikus ellenzék legerősebb pártjával, a közvéleménykutatások szerint jelenleg a második helyen álló OĽaNO-val tárgyalt a Magyar Közösségi Összefogás küldöttsége a közös célokról és a február 29-i választás utáni együttműködés lehetőségéről. A felek megegyeztek, hogy le kell váltani a jelenlegi kormányt és tisztességes Szlovákiát kell építeni.

A Szabadság és Szolidaritás után az OĽaNO, vagyis az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek volt a másik olyan szlovák párt, amely tárgyalóasztalnál fogadta a Magyar Közösségi Összefogást, mintegy jelezve, hogy potenciális partnerként tekintenek a magyar pártszövetségre.

Az egyeztetés alapköveként mind a két fél a találkozó elején leszögezte, hogy a jelenlegi legnagyobb kormánypárttal, a Smerrel semmilyen körülmények között nem fognak szövetséget kötni a február végi parlamenti választás után.

A Smer koalíciós partnerének, a Hídnak elnökére, Bugár Bélára utalva Igor Matovič, az OĽaNO vezetője elmondta, abban bízik, hogy a szlovákiai magyarok helyesen döntenek majd, és nem adnak még egy esélyt egy olyan embernek, aki őket is és Szlovákiát is elárulta a legutóbbi választáson azzal, hogy koalícióra lépett a korrupciós botrányokkal és maffiakapcsolatokkal összeköthető Smerrel és a Szlovák Nemzeti Párttal. Az ellenzéki pártvezető arra szeretné ösztönözni a szlovákiai magyar választókat, hogy tömegesen menjenek el választani, és segítsenek a szlovákoknak, romáknak, ruszinoknak legyőzni a maffiát.

Bárdos Gyula, a Magyar Közösségi Összefogás listavezetője a saját pártját úgy jellemezte, mint, amely el akarja érni a kormányváltást és megtisztulást. „Valódi jogállamot akarunk építeni mindenki számára, és hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy ebben az országban mindenki otthon érezhesse magát” – fogalmazott Bárdos Gyula.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×