eur:
395.15
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
New York, 2018. szeptember 9. Az amerikai Serena Williams (j) pályabírókkal vitatkozik a japán Oszaka Naomi ellen játszott mérkőzésen, az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2018. szeptember 8-án. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)  *** Local Caption *** 53000073
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Rettegnek a teniszbírók a Serena Williams-botrány után

Serena Williams meccseinek bojkottjára készülhetnek a teniszbírók. A döntnökök úgy érzik, hogy a különböző szervezetek nem védték meg őket az amerikai bajnokság döntőjében kirobbant botrányos veszekedés után.

A világsajtóban, a közösségi médiában és a különböző aktivisták blogjain továbbra is téma a múlt hétvégi US Open női teniszdöntőjében kirobbant botrány.

Serena Williams, a hazaiak favoritja tolvajnak és hazugnak titulálta a meccset vezető bírót, aki egy ellentmondásos szabályt betű szerint alkalmazva pontot vett el tőle. Még az is elhangzott a sztár szájából, hogy

a portugál bíró többet nem vezetheti a meccseket „az ő pályáján”.

A helyzet annyira feszültté vált, hogy Serena menet közben az ütőjét is széttörte és három büntetőpont után már egy gémre is megbüntették és rövidesen elvesztette a meccset a pazar módon játszó és rá idoljaként tekintő japán Naomi Oszaka ellen.

Serena azonban nemcsak igazságtalan magatartással, hanem szexizmussal is megvádolta Carlos Ramos bírót, amiért más bírók szerinte nem büntetnek úgy férfijátékosokat a megjegyzéseiért, mint őt, aki egyben a nők jogaiért is harcol.

"Kirúgták már a bírót?"

Több kommentátor is letámadta a bírókat, mert úgy érzik, hogy a nőknek és különösen a színesbőrű nőknek nem hagyják kifejezni az érzelmeiket.

A Cut nevű oldal cikke például így indul: „Nem érdekelnek az olyan teniszszabályok, amelyeknek megsértésével Serena Williamst vádolják... ezeket egy olyan sportnak írták, amelyet a Williams-nővérek érkezéséig fehér sportolók domináltak, szabályok, amelyeket fehér férfiak gyakran és látványosan megsértettek”.

A cikkíró szerint

"ebben a sportban eredetileg nem akartak olyan embereket, akik úgy néznek ki és úgy fejezik ki magukat, mint Serena."

A Twitteren rövid időn belül feltűnt egy Kirúgták-e már a bírót nevű felhasználó, aki méginkább olajat öntött a tűzre az identitáspolitikával.

Megosztják a teniszvilágot a történtek

A legendás Martina Navratilova, akit nem lehet azzal vádolni, hogy „bigott konzervatív” lenne, mivel maga is szót emel a nők jogaiért és nyíltan vállalja homoszexualitását, egy hosszú cikkben bírálta Williamst.

A vezető bírók közben arra készülnek, hogy szakszervezetet hoznak létre – részben azért, mert a jelenlegi szabályok szerint nem nyilatkozhatnak a médiának – és így most sem tudták megvédeni magukat. Sértettségüket csak fokozta, hogy több sportági szervezet Williamst méltatta – az amerikai szövetség vezetője például „igazi bajnoknak” és „példaképnek” nevezte a magából kikelt Williamst, miközben legyőzője, Osaka könnyeivel küszködött mellette az ünneplés helyett.

A Nemzetközi Teniszszövetség, az ITF végül a bíró oldalára állva azt nyilatkozta, hogy döntései megfeleltek a vonatkozó szabályoknak, „mindig professzionálisan és becsületesen” lépett fel. A londoni Times című lap szerint azonban sok bíró úgy tartja, hogy „a farkasok elé vetették, pedig csak a munkáját végezte és nem hagyta, hogy abúzálják”.

Richard Ings, nyugdíjbavonult bíró például azt mondta: volt kollégái rettegnek, hogy ők lehetnek „a következő Ramos” és úgy érzik, hogy a szakszövetségek magukra hagyták őket.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×