eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Párizs, 2018. május 28.Babos Tímea játszik a spanyol Lara Arruabarrena ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 28-án. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Taróczy Balázs: Baboséknak nyerniük kellett volna

Babos Tímea és francia páros társa többször is közel kerül a győzelemhez, de végül nem tudta megnyerni az év utolsó Grand Slam-tornáját. Taróczy Balázs szerint így is kiváló évet fut párosban a 25 éves teniszező.

Megnyerték az ausztrál bajnokságot, döntősök lettek a US Openen, Babos Tímea ráadásul párosban világelső – sorolta a sikereket Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszező. A szakértő hozzátette: a vasárnapi döntő a „kezükben volt”, és

„nem csak, hogy meg lehetett volna, de meg kellett volna nyerni a második szettben”.

Taróczy Balázs szerint a Babos Tímea-Kristina Mladenovic-páros nem csak jól játszik együtt, de a sportolók kedvelik is egymást. „Ahhoz, hogy egy páros sokáig együtt maradjon, ez az egyik alapfeltétel” – tette hozzá, aki úgy vélekedett, ha ez így lesz, rengetek jó eredménnyel gazdagodnak a jövőben.

A szerb Novak Djokovics és a japán Oszaka Naomi sikerével zárult egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokság. A női döntő az amerikai Serena Williams dühkitöréseiről is emlékezetes marad. Elképesztő, ahogy a japán versenyző kezelte a pályán zajló drámát – mondta Taróczy Balázs.

Ha a játékvezető emberibb oldalról közelítette volna meg Serena Williams állapotát, ügyesebben kezelhette volna a problémát, mégis szabályszerűen járt el – mondta a volt wimbledoni bajnok. Taróczy Balázs elképzelhetőnek tartja, hogy Williams a jelenettel ellenfelét is gyengíteni akarta, ez azonban nem jött össze, hiszen Oszaka Naomi 5-4-nél is erős idegekkel és jól szervált.

„Abszolút megérdemelten nyerte a mérkőzést, mert jobban is játszott”

– fogalmazott Taróczy.

Novak Djokovic győzelmével kapcsolatban elmondta: „visszatértünk oda, ahol voltunk, tehát Nadal salakon verhetetlen, és mindenütt máshol elsősorban Djokovic az, aki nyerni fog”. Taróczy Balázs szerint szerint a szerb versenyző erősebb játékos, mint Roger Federer. A sportoló önbecsülésének is jól jöhet, hogy rossz állapotból felépülve, hosszú kihagyás után nyert meg két Grand Slamet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×