INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

tudósítóink

pakisztán

tanker

tűz

robbanás

Csábító volt a kifolyó benzin, 150-nél is többen haltak meg

Csábító volt a kifolyó benzin, 150-nél is többen haltak meg

Infostart / InfoRádió

Hétfőre 150 fölé emelkedett a pakisztáni tankertűz áldozatainak száma. Az eset Bahawalpur falunál történt, ahol sokan egy az útról lecsúszott vontatóból elfolyó üzemanyagot akarták összegyűjteni. A jármű azonban felrobbant.

Jelentések szerint a sofőr elvesztette az uralmat járműve felett és az emiatt csúszott le az országútról a kelet-pakisztáni Bahawalpurnál. Amikor tartályból szivárogni kezdett üzemanyag sok helyi lakos a helyszínre sietett, hogy összegyűjtse azt.

Bár a hivatalos magyarázat hétfő reggel is váratott magára, szemtanúk szerint egyesek cigarettára gyújtottak és telefonálgatni kezdtek. „A mobiltelefonok is tüzet okozhatnak” – jegyezte meg a mentést irányító egykori rendőrtiszt, Haroon ur-Rasheed. Emellett az akkumulátorok is lángra lobbanthatták a járművet.

Mindez be is következett: már több százan voltak a szerencsétlenül járt tanker közelében, amikor az váratlanul felrobbant.

A helyi kórház azt közölte a CNN-nek, hogy hétfőn már 153-ra emelkedett a halottak száma. Az áldozatok között gyerekek és asszonyok is vannak. Az orvosok szerint nagyon sokan azonnal meghaltak és több mint 100 sebesültet kezelnek kórházakban.

A hatóságok szerint az országúti rendőrség felszólította a falusiakat, hogy ne közelítsék meg a járművet, de a 25 ezer liternyi üzemanyag túlságosan csábítónak bizonyult. Nemcsak Bahawalpurból és más falvakból is érkeztek motoron lakosok.

A jármű sofőrje is arra kérlelte az érkezőket, hogy maradjanak távol: „mire jó nektek ez a benzin, mit kezdtek vele?” – kiabálta feléjük.

Csábító volt a kifolyó benzin, 150-nél is többen haltak meg

Pakisztánban rövid időn belül vádak érték a kormányt, hogy nem kezelte megfelelően a tragédiát és ennek nyomán Nawaz Sharif miniszterelnök megszakította londoni látogatását és hazatért.

Kapcsolódó hang

Csábító volt a kifolyó benzin, 150-nél is többen haltak meg
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018