eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ivankával barátkozik Merkel - női csúcs Berlinben

Ivankával barátkozik Merkel - női csúcs Berlinben

Az iparilag legfejlettebb, valamint leggyorsabban fejlődő államokat tömörítő G-20 szervezet mintájára a német kancellár kezdeményezésére úgynevezett W20 értekezlet kezdődött Berlinben a világ sorsát alakító nők részvételével. A konferencia alighanem legnagyobb érdeklődést kiváltó résztvevője az amerikai elnök leánya, Ivanka Trump. Őt Angela Merkel akkor hívta meg, amikor néhány hete a Fehér Házban tárgyalt Donald Trumppal és az elnök leánya mellette foglalt helyet.

A német média máris Angela Merkel kiváló diplomáciai lépéseként értékeli kapcsolatának kiépítését az elnök belső tanácsadójának tekintett Ivanka Trumppal. A kancellár ugyanis tegnap este együtt vacsorázott az amerikai elnök leányával, ezzel is tovább erősítette vele  személyes kapcsolatát.

A jelek szerint a rokonszenv kölcsönös, mert Ivanka Trump már a fehérházi eszmecserén is tanácsokkal látta el a mellette ülő Angela Merkelt.

A tegnap kezdődő W20, azaz Women 20 Summit értekezleten is

Ivanka Trump elismeréssel szólt a kancellár nők érdekében kezdeményezett intézkedéseiről, amelyek jó példával szolgálhatnak az Egyesült Államok számára is.

A berlini konferencia keretében tartott pódiumbeszélgetésen a kancellár mellett többek között részt vett Maxima holland királyné és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója is.

Ivankával barátkozik Merkel - női csúcs Berlinben

Felszólalásában Angela Merkel elmondta, hogy Ivanka Trump azért kapcsolódott be a politikai fórumként működő G20 csoport munkáját női oldalról kiegészítő W20 folyamatba, mert a Fehér Ház képviseletében közre akar működni egy ígéretes ötletet megvalósításában, amely a nők mint vállalkozók támogatását szolgálja.

Beszédében

a kancellár kifogásolta, hogy a férfiak foglalkoztatottsági aránya világszerte átlagosan 76 százalék, míg a nőké csupán 50 százalék.

Ezen a szakmai képzés, valamint továbbképzés mellett azzal is változtatni lehetne, ha a nők számára jobban hozzáférhetővé tennék a vállalkozások beindításához szükséges tőkét.

Ezt szolgálná a Világbank tervbe vett pénzügyi eszköze, amely nők számára kedvező feltételek mellett folyósítandó hitelek létesítésében nyilvánulna meg

és ezt a W20 révén beépítenék a G20 politikai törekvéseibe is.

Angela Merkel csaknem szenvedélyes érvelésében rámutatott arra, hogy a fejlődő országokban bevezetett mikrohitelezés azért olyan sikeres a nők esetében, mert ők– úgymond – sokkal közelebb állnak a mindennapi élet valóságaihoz és vállalkozásukat az egész család hasznára működtetik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×